Gök: Hesap Sorulmaya Başlandığı İçin Cumhurbaşkanı Binayı Aklama Gayretine Girdi

Gök: Hesap Sorulmaya Başlandığı İçin Cumhurbaşkanı Binayı Aklama Gayretine Girdi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 1 milyar 370 milyon TL’ye mal olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile "Halkımızın, böyle görgüsüzce, hoyratça, herkesin geçimini artırmak için 3 -5 kuruş ücret artışı beklediği dönemde toprağa dökülen...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 1 milyar 370 milyon TL’ye mal olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile "Halkımızın, böyle görgüsüzce, hoyratça, herkesin geçimini artırmak için 3 -5 kuruş ücret artışı beklediği dönemde toprağa dökülen 1 katrilyon 370 milyon liranın hesabının peşinde olacağını biliyorum. Zaten bu hesap sorulmaya başlandığı için Cumhurbaşkanı bu binayı aklama gayretine girdi, nafiledir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk ziyaretçisinin Papa olacağını hatırlatması üzerine Gök, binanın kaçak saray olduğunu savundu. Gök, Cumhurbaşkanı'nın, kamuoyu vicdanını tatmin etmeyen bu binayı, kamuoyu vicdanında aklamaya çalıştığını söyledi.

Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin 25 sayfalık kararla, bu yapının imar planlarını iptal ettiğini ifade eden Gök, şimdi kimsenin, kamu gücünün, gariban vatandaşın zar zor yaptırdığı gecekonduları yıkma hakkının bulunmadığını, gecekondu sahiplerinin yıkıma gelenlere, "siz önce o kaçak sarayı yıkın" deme hakkının bulunduğunu kaydetti. Bu binada, Cumhurbaşkanı'nın rahat oturmayacağını ifade eden Gök, şunları kaydetti: "Halkımızın, böyle görgüsüzce, hoyratça, herkesin geçimini artırmak için 3-5 kuruş ücret artışı beklediği dönemde toprağa dökülen 1 katrilyon 370 milyon liranın hesabının peşinde olacağını biliyorum. Zaten bu hesap sorulmaya başlandığı için Cumhurbaşkanı bu binayı aklama gayretine girdi, nafiledir. Hem Türkiye hem Türkiye dışında yoğun eleştirilerinin olduğu dönemde, yabancı ülke devlet başkanlarını, dini liderlerini davet ederek binayı meşru gösterme çabaları içerisine, konuyu belki bilmeyen yabancı konukların ortak edilmesi son derece sakıncalıdır. Yapılmak istenen kaçak sarayı, meşrulaştırma çabasıdır. Yabancı devlet adamları, dini liderler de kaçak saraya davet edilerek, onlara da haksızlık ediliyor, Türkiye'de yoğun şekilde yaşanan tartışma ortamına onlar da çekilmek isteniyor. Planlanan kaçak sarayın meşruluğunun aklanmasına yönelik çabalardır. Nafile çabalardır, çok ciddi nezaketsizliktir. Yabancı devlet adamları, dini liderlerin orada kabul edilmesi onlara karşı yapılmış ciddi diplomatik nezaketsizliktir. Türkiye'nin dış siyasette itibarının yerle bir olmasına neden olacak çabalardır. Çünkü dış dünyada her kuruşun hesabının sorulduğu kurallar vardır, yolsuzlukların üzerini örtmek değil aydınlatmaya çalışırlar. Yabancı devlet adamlarının, bu sorunun bir parçası haline getirilmesi, onlara karşı yapılmış en büyük haksızlık, nezaketsizliktir."

Gök, yazılı açıklamayla bu binanın millete ait olduğunun ifade edilmeye çalışıldığını belirterek, bunların yalan olduğunu savundu. Gök, milletin orada olmadığını, geçim derdinde, çoluğuna çocuğuna iş bulma çabasında olduğunu söyledi. Gök, halkın, bu toprağa dökülen paranın ücretlerine yansımasını beklediğini dile getirdi.

'BUNLAR FANTEZİ TALEPLER'

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan ekonomik paketin sorulması üzerine Gök, iktidarın yüzünü gösteren tipik uygulamalar olduğunu kaydetti. Gök, "İktidar, şaşalı saltanatını sürdürmek açısından para harcamaktan çekinmiyor ama halkın en ufak talebini yerine getirirken kemerleri sıkmaya davet ediyor. Bunlar fantezi taleplerdir. Kızılay'a girişi yasaklayıp paralı hale getireceksiniz, başka alternatif yollarınız var mı? Tamamen fantezi, hayal ürünü, gündemi değiştirmeye, kaçak sarayın halk üzerinde yarattığı tahribatı gidermek için çabalardır, nafile çabalardır." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.