Gıdada spekülasyon yaşanıyor

Gıdada spekülasyon yaşanıyor

MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, “Türkiye’deki margarinlerde trans yağ yok. Margarin kolestrol içermez. Her söylenene inanmayın, yetkinliğini sorgulayın. Gıdada spekülasyon var” dedi.

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), ‘Gıdada Bilgi Kirliliğine Son’ toplantılarını, Gaziantep, Adana, Antalya, İzmir, Bursa, Aydın ve Eskişehir’den sonra Konya’da sürdürdü. Gıdada artan spekülasyonlara akademik verilerle son vermeyi hedefleyen ve Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla biraraya gelen MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, yaptığı sunumda kamuoyunda oluşturulan ‘yeme stresi’ne dikkat çekti. Hazır çorba, bitkisel çay, toz tatlılar, dondurulmuş gıda ve margarin sektörleri temsilcilerini tek çatı altında toplayan MÜMSAD, son yıllarda gıdada bilgi kirliliğinin artmasıyla tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Yurdagül, uzman olmayan kişilerin negatif söylemlerinin çok hızlı yayıldığına ve kamuoyunun artık kime inanacağını bilemediğine dikkat çekti.

ÇOK YANLIŞ SÖYLENTİLER VAR

Yurdagül, “Medyada uzman olan ve olmayan kişilerin paylaştığı görüşlerle ‘nasıl beslenmeliyiz’ sorusunun cevabını arar olduk. Birinin iyi dediğine diğeri kötü diyor. Yanlış ve çelişkili bilgiler tüketicide ‘yeme stresi’ oluşturuyor” dedi. Yurdagül, özellikle margarin konusundaki tartışmaların tüketiciyi yanılttığını söyledi. Margarin hakkında basında yer alan ve birbiriyle çelişen söylemlerin tüketicide negatif algıya neden olduğunun altını çizen Yurdagül, şöyle konuştu: “Margarin hakkında çok fazla yanlış söylenti var. Ne yazık ki hem tüketici hem de sağlık sektörü çalışanları oda sıcaklığında katı görünen margarini ‘doymuş yağ’, diğer sıvı yağları ise ‘doymamış’ olarak kabul ediyor. Oysa doğada bulunan bütün yağlar hem doymuş hem de doymamış yağ asitleri içerir. Tereyağı yüzde 60-65’lik oranıyla doymuş yağ asidi açısından en zengin yağdır. Ayçiçek yağı yüzde 11, mısır yağı yüzde 13, zeytinyağı yüzde 15-17 arasında, kase margarin ise yüzde 15 civarında doymuş yağ içerir. Doymuş yağ içeriği olarak aynı miktar zeytinyağı ve kase margarinin hiçbir farkı yoktur.” 

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.