Gezi'den Tedirgin Olan Ruslar, Tercihlerini Yine Antalya'dan Yana Kullanıyor

Gezi'den Tedirgin Olan Ruslar, Tercihlerini Yine Antalya'dan Yana Kullanıyor

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, yaptığı açıklamada, Gezi Parkı eylemlerinin dünya medyasında geniş yer almasının Rus turistleri tedirgin ettiğini ve geçen süre içinde bu korkunun yerini iyimserliğe bıraktığını söyledi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, yaptığı açıklamada, Gezi Parkı eylemlerinin dünya medyasında geniş yer almasının Rus turistleri tedirgin ettiğini ve geçen süre içinde bu korkunun yerini iyimserliğe bıraktığını söyledi.

        Rus turist hareketliliğinin başladığı bir dönemde Gezi Park'ı olaylarının olumsuz etkilediğini belirten Baranov, çatışma görüntülerinin Türkiye'nin her tarafında oluyormuş gibi gösterilmesinin Antalya'ya tatile gelmek isteyen turistleri tedirgin ettiğini kaydetti.

        Rezervasyon iptallerine karşı müşterilerine Rusça, Türkiye'nin yönetim şekli hakkında bilgilendirme yaptıklarını bildiren Baranov, eylemlere bağlı Antalya, Muğla, Denizli Pamukkale, Aydın, Mersin ve İzmir'e gelen turist sayısında yüzde 10'luk düşüş olduğunu, bunu da temmuz ayında telafi ettiklerini kaydetti.

        Baranov, Gezi Park olaylarında yaşadıkları sıkıntılarla ilgili şu bilgileri verdi: "Gezi Park eylemlerindeki görüntüler Türkiye'ye tatile gelecek turistleri tedirgin etti. Zaten Rus turistlerin yüzde 82'si tatil için Antalya'ya geliyor. 5 bin Rus turist üzerinde yaptığımız ankette yüzde 87'si İstanbul'da Gezi Park'ta olan eylemler Antalya'da var mı? diye soruyor. Biz de Antalya'da böyle bir eylemin olmadığını söyledik. Fakat yine de Rus turistler Antalya'ya gelme konusunda tedirgindi. Şu anda Gezi Park'ın olumsuz imajı silindi. Geçen süre içinde korku ve tedirginliğin yerini güven aldı." diye konuştu.

        Anex Turizm Seyahat Acentesi Kokartlı Rusça Turist Rehberi Süleyman Türk, İstanbul'daki Gazi Park eylemlerinin turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Eylem görüntüleri sonrası Rusların Antalya'ya gelmeye korktuğunu belirten Süleyman Türk, Rusların eylem görüntüleriyle 3 yıl önce Mısır, Tunus ve Libya'daki olaylarla bağlantı kurmasının Türk demokrasi kültürü için üzüntü verici olduğunu kaydetti. Türk, "Gezi Park eylem görüntüleri Rusları korkuttu. Geçen süre içinde korkunun yerini güvene bıraktı. Olayların dünya medyasında geniş yer alması turistlerde Mısır, Tunus ve Libya'da yaşanan olaylarla özdeşim kurmalarına neden oldu. Park eylemlerinin turizme çok büyük zararı oldu. Bunun faturası bizi önümüzdeki yıl çıkar. Yeni yeni korkuların yerini güvene bıraktı." şeklinde konuştu.

        "TURİZMİN TEMELİNİ GÜVEN VE İSTİKRAR OLUŞTURUR"
    
        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden de Gezi Park'ı eylemlerinin Türkiye'nin dış dünyadaki imajına zarar verdiğini ifade etti. Eylem görüntülerinin Avrupa, İskandinav ülke ve Rus turistleri korkuttuğunu belirten Özden, geçen süre içinde korkuların yerini güvene bıraktığını söyledi. Gezi Park'ı görüntülerinin turistleri tedirgin ettiğini belirten Özden, "Rezarvasyon iptali olmadı. Olayların sürmesi halinde rezervasyon iptalleri olabilirdi. Korkuların yerini kısa sürede güven aldı. Turizmde istikrar ve güven çok önemli. Türkiye dünya turizminde lider bir ülke ve bir daha böyle olaylarla sektörün yara almasını istemiyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.