‘Gençlerimize vatan sevgisi aşılanmalı’

‘Gençlerimize vatan sevgisi aşılanmalı’

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Şehit Aileleri Derneği Konya Şubesini ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, göreve gelmeleri halinde şehit ailelerinin belediye tarafından el üstünde tut

Çanakkale Savaşında Bursa ve Balıkesir’den sonra en fazla şehit veren ilin Konya olduğunu söyleyen Çay “Türk milletinin kaderini belirleyen bu savaşta, en çok şehit veren illerin başında gelmemiz Konya’nın milli değerlere verdiği önemin bir göstergesidir” dedi. 

1984’ten bu yana yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Çay, “Türkiye’de teröre binlerce şehit verildi. Konya’da en fazla şehit veren iller arasında yer alıyor. Terör yavaş yavaş siyasallaşıyor. Dağdan şehirlere doğru inmeye başladı. Bu doğrultuda mutlaka önlem alınması ve gençlere millet ve vatan sevgisinin önemi aşılanmalıdır” diye konuştu.

Belediyenin bütün hizmetlerinde şehit aileleri ve gazilere öncelik tanınacağını belirten Çay, “Bizim için kutsal bir emanet olan şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkacağız. Belediyemiz tarafından verilecek bütün hizmetlerde sizlere öncülük tanıyacağız. Bizim yönetimimizde gazilerimiz ve şehit ailelerimiz himayemiz altında olacaktır”  ifadelerini kullandı. Çay, “Ulaşım hizmetleri, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, konut edindirme, iş ve iş kurma, sosyal etkinlikler ve benzeri faaliyetlerde şehit aileleri ve gazilere ön planda tutulacağını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.