'Gençlerimiz tehdit altında'

'Gençlerimiz tehdit altında'

Zehir tacirlerinin hedefinde gençlerin olduğunun altını çizen Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Demirel, “Bu konuda özellikle ailelere büyük görev düşüyor. Gençlerimizi zehir simsarlarından korumak zorundayız” dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Konya Şubesi, ‘Bağımlı Olma Özgür Ol’ isimli konferans düzenledi. Birikim Kurs’ta düzenlenen konferans, Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Demirel’in anlatımıyla gerçekleştirildi. Konferansa, ÖĞDER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Konya'nın uyuşturucu madde kullanımında Türkiye'de 13’üncü sırada yer aldığını söyleyen Mehmet Demirel, madde kullanımının 15 ila 30 yaş arasında daha fazla olduğunu kaydetti.

whatsapp-image-2024-03-07-at-09-54-22.jpegAİLELER DAHA DİKKATLİ OLMALI

Emperyal devletlerin dünya nüfusunu düşürmek istediğini belirten Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Demirel, “Dünya nüfusu madde bağımlılığıyla kırılabilir. Bunun için çok sayıda argüman ortaya atıyorlar. Virüslerle, savaşlarla, bağımlılık ile amaçlarını gerçekleştirmek için çalışıyorlar. Avrupa'da 3 kişiden biri uyuşturucu bağımlısı olduğu açıklandı. İnsanlar Türkiye’deki hayat şartlarında uyuşturucu bağımlısı olabiliyor. Bu bağımlılık meselesini sadece uyuşturucu olarak nitelendirmemek lazım. İnsanın haz aldığı işleri yaptığında yüzde 400 keyif alıyorsa uyuşturucu kullandığınızda ise yüzde bin 400 haz alabiliyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Bütün ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. 2018 yılının verilerine göre 225 bin kişi cezaevinde kalıyor. Bunların 100 bin kişisi uyuşturucu nedeniyle cezalarını çekiyorlar. Bu durum çok sayıda insanın bir hiç uğruna yok olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-03-07-at-09-54-22-1.jpeg

İNSAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR

Türkiye’deki birçok gencin uyuşturucu bataklığına düştüğünü kaydeden Demirel, “800'e yakın uyuşturucu madde çeşidi var. Bunların bir kısmına çocuklar rahatça ulaşabiliyor. 3 ve 4 kullanımda bağımlılık başlıyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız bu illetten uzak durması gerekiyor. Bunun için hem kolluk kuvvetlerimiz hem aileler daha dikkatli olmalı. Bir insanın uyuşturucuya başladıktan sonra kurtulması çok zor. Uyuşturucu kullananların ruhla beyninin bağlantısı kesiliyor. Aile fertlerini dahi öldürebiliyor. Uyuşturucu kullanan insanların eklemlerinde ağrı hisseder. İnsan sağlığının bir numaralı düşmanı haline gelen bu maddeleri toplumdan uzaklaştırmamız gerekiyor. Uyuşturucunun tedavisi çok zor. Devlet 2018 yılında uyuşturucu tedavi merkezleri kurmuştu. Burada yoğun mücadele veriliyor. Bu konuda daha fazla mücadele ” dedi.

ÇOCUKLARINIZI MUHAKKAK TAKİP EDİN

Maddi ve manevi problemlerin uyuşturucuya yönlendirebileceğini belirten Demirel, şunları söyledi: “Bağımlılık tek nedenden olmaz birçok çeşidi bulunuyor. İnsan neden uyuşturucu kullanır? Herkesin bir amacı ve derdi bulunuyor. Bu sebepler uyuşturucuya yöneltiyor. Hayat boşluk kabul etmiyor. Çocuklarımız için sağlam durmalıyız. İnsanlarımızın sosyal aktivitelerle uyuşturucu belasının önüne geçilebilir. Uyuşturucuyla mücadele yerinde gerçekleşirse suç oranları ciddi anlamda düşecektir. Sigara bile uyuşturucunun bir aşamasıdır. Bağımlılığın her türlüsü kötüye yol açabilir. Tüm ailelerin bilinçli olması gerekiyor. Bağımlı olanlardan çok, gençlerimizin bağımlı olmaması konusunda ciddi uğraş vermeliyiz. Bunun için de ciddi bir takip gerekiyor. Ailesinde problem yaşayan çocuklar, parçalanmış ailelerde büyüyen çocuklar uyuşturucu madde kullanabiliyor. Çocuklarınızı muhakkak takip edin.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.