Gençler, Büyük Anavatan Partisi’ni kurdu

Gençler, Büyük Anavatan Partisi’ni kurdu

Ülkeye yeni bir siyaset tarzı gerektiği düşüncesiyle harekete geçip Büyük Anavatan Partisini kuran Konyalı gençler, Büyük Anadolu Projesini gerçekleştirmek için çalışmalarına başladı.

Parti çalışmaları ve hedeflerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyen Büyük Anavatan Partisi yönetimi, siyasete yönelik önemli tespitlerde bulundu. Parti Genel Başkanı Emanullah Gündüz, yaş ortalaması 22 olan bir grup idealist gençle Büyük Anadolu Projesi’ni hayata geçirmek için Büyük Anavatan Partisi’ni kurduklarını belirtti. Türkiye’nin sahip olduğu en büyük güç, en büyük sermaye, en büyük hazinenin gençler olduğunun altını çizen Başkan Gündüz, ancak gençlerin istediklerini hiçbir şekilde, hiçbir yerde, hiçbir zaman bulamadıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Bu durumun en vahim tablosunu ise siyaset niyeti ile partilerin gençlik kollarında görev alan genç kardeşlerimizde, arkadaşlarımızda görmekteyiz. İşte siyasetin kronikleşen ve kangren haline gelen bu problemine çözüm olarak Büyük Anavatan Partisi kurulmuştur. Büyük Anavatan Partisi’ni siyaset yapmak niyetinde olan, genç kardeşlerimize istedikleri imkanları sunmak ve kendilerini geliştirme ortamı bulabildikleri bu genç kadrolu, ilklerin ve enlerin partisi olacak olan partimizi gençler için kurduk.”
Ülke çapında teşkilatlanmaların hızla sürdüğünü ifade eden Gündüz, “Eğer 41 ilimizde teşkilatlanmamızı tamamlarsak 2011 yılında yapılacak Genel seçimlere katılacağız. Benim yaşım milletvekili seçilmeye yetmiyor ama bizde kişi değil misyon önemli. Bu nedenle benim yerime bu misyonu temsil edecek başka bir arkadaş da seçilebilir” dedi.

Büyük Anavatan Partisi’nin genç kadrosuyla siyaset yapmak niyetinde olan gençlere imkan sunduğunu ifade eden Gündüz, şöyle devam etti: “Büyük Anavatan Partisi 1983 yılında rahmetli Turgut Özal’ın ve ekip arkadaşlarının kurduğu Anavatan Partisi’nin o günkü ruhu, o günkü heyecanı ve o günkü hizmet aşkı ile bugün yeniden hak ettiği şekilde kurulmuştur. Anavatan isminin ağırlığını taşıyamayanlar, halkımızın gönlünde ve zihninde dindar siyasetçi, dindar cumhurbaşkanı olarak yerini alan rahmetli Özal’ın misyonunu temsil edemeyen eski ANAP kadroları çok büyük bir gaflet ve çok büyük bir dalalet örneği sergileyerek Anavatan Partisi’ni kapatmışlardır. Ancak şunu bilmeleri gerekir ki, iyi ki bu misyonun temsilciliğini bıraktınız, çünkü zaten bu görevi yerine getiremiyordunuz. Anavatan Partisini kapatıp Anavatan ruhunu yok edeceğinizi ve rahmetli Özal’ı unutturacağınızı sanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.