Genç mucitler yeteneklerini gösterdi

Genç mucitler yeteneklerini gösterdi

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi'nde iki yılda bir gerçekleşen ve bu yıl yedincisi düzenlenen Bilim Şenliği'nin açılışı gerçekleşti.

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi'nde iki yılda bir gerçekleşen ve bu yıl yedincisi düzenlenen Bilim Şenliği'nin açılışı gerçekleşti. Açılışa eğitimci ve öğrenci katıldı. Açılışta konuşan Okul Müdürü Said Turgut, “Bilim Şenliği nedeniyle heyecanlı ve gururluyuz. Enderun Liseleri olarak eğitim ve öğretim çıtasını yükseltmek için yoğun ve aralıksız çalışmalara devam ediyoruz.

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin bilimsel düşünmesini, bilim üretmesini ve bilime teknolojiyi entegre etmesini önemsiyor ve destekliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Bilim Şenliği  ile, bilimsel çalışmalara  ilgi duyan öğrencilerimizin kendilerini kanıtlaması ve ilgi duydukları projeleri küçük boyutta da olsa böylelikle hayata geçirmeleri açısından bir fırsat sağlıyoruz. Bugün burada öğrencilerimizin yapmış olduğu özgün çalışmalar sergileniliyor.

Bu çalışmalarla ilgili öğrencilerimize kendilerini bu alanda kanıtlama imkanı sunduğumuz gibi diğer öğrencilere de örnek olmalarını da sağlıyoruz” dedi. Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Doğan ise bilimin ve teknolojinin önemine vurgu yaptı. Teknolojinin çok ilerlediğini, bir düğmeye basma ile insanlığın yok olabileceğini ifade eden Doğan, bilime önem veren nesiller yetiştirmek istediklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu  Temcilsi Muharrem Turçusu ise bugünkü projelerin en büyük katkısı okulun bugüne kadar yaptığı başarıların eserisi olduğunu söyledi ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek şenliğin açılışı yapıldı. Sonrasında öğrenciler misafirlere koro eşliğinde bir müzik ziyafeti sundular. Program sonunda öğrenciler misafirlere deney ve projelerini tanıttılar. Bilim Şenliği 13 Mayıs'a kadar bilimseverlere açık olacak. Şenlikte 14 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 7 matemetik, 1 Arapça , 1 sosyoloji 2 tarih, 2 edebiyat ve 3 tane coğrafya projesi yer alıyor.

İBRAHİM SÖNMEZ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.