'Geçit vermeyeceğiz'

'Geçit vermeyeceğiz'

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Mehmet Erkin, “Tüm hain planlara karşın Türk Milleti’i geçit vermeyecektir” dedi

Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. nedeniyle Ülkücü Ocakları İl Teşkilatı’nın düzenlediği  '57. Alay Yürüyüşü'nün 2.si gerçekleşti. Yürüyüşe, MHP  İl Teşkilatı,  Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Ülkücü Muallimler Birliği Derneği,  Türkiye  Kamu-Sen  Konya İl Temsilciliği ve Ülkücü İşçiler Derneği İl temsilcileri ve yüzlerce vatandaşla öğrenci katıldı. Yürüyüş öncesi İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın ardından Şehir Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi 1 dakika mehteran eşliğinde sloganlar atarak Askeri Şehitliği’ne yürüdü.

ANADOLU ASLA TERKEDİLEMEZ

Askeri Şehitlik önünde Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Erkin, Tük Milleti’nin en büyük dönüm tarihinin Çanakkale Zaferi olduğunu belirterek, “Tarihimizde ki ve milli hafızamızdaki yeri bakımından, büyük bir öneme haiz olan Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümünü idrak ediyoruz. Şan ve şerefle dolu tarihimizin en büyük dönüm noktalarından olan Çanakkale Savaşı tüm dünyaya karşı verilmiş emsalsiz bir mücadele örneğidir. Yüzyıllarca 3 kıtaya adalet ve hoşgörü getiren Türk Milleti’nin amansız saldırılar karşısında yıllarca geri çekilmesinin ardından Çanakkale’de Anadolu’nun asla terk edilmeyeceği ilan edilmiştir. Dönemin ileri teknolojisine sahip istilacılara karşı Türk Milleti, adeta etten duvar örerek geçit vermiştir. Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Yemen’de, Galiçya’da cephe cephe şehit olan Türk Milleti, Çanakkale’de tekrar hayat bularak vatanına ve namusuna el uzatılmasına müsaade etmemiştir. Seyit Onbaşı’nın kuvveti Yahya Çavuş’un cesareti 57.Alay’ın şahadeti bu mücadeleye şahitlik etmiştir. Arıburnu, Conkbayırı, Seddülbahir, Kitre ve Kanlısırt bir milletin tekrar şahlanışına tanık olmuştur” ifadelerini kullandı.

3-1.20160320144309.jpg

ÇANAKKALE RUHU HALA MEVCUT 

“Ülkemiz bir yanda dış güçlerin diğer yanda bu güçlerin güdümünde hareket eden taşeron zihniyetin ve bölücü terör örgütlerinin hedefi haline gelmiştir. İktidar da bulunan malum zihniyet hem iç hem de dış politikamızı çıkmaza sürüklemiştir” diyen Erkin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm hain planların mutlak çökeceğine, Türk Milleti’nin bunlara geçit vermeyeceğine olan inancımız tamdır. Zira Ergenekon’dan çıkışı sağlayan, Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını aralayan, İstanbul’da Sultan Mehmet Han’ı ‘Fatih’ yapan, Çanakkale’de destan yazdıran, Sakarya’da şahlanıp Dumlupınar’da velhasıl milletimizin tüm zor dönemeçlerinde ortaya çıkarak, imkansızı başartan iman ve ruh hala bizlerde mevcuttur. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle Osmanlı orduları Başkomutanı Şehid-i Ala Enver Paşa, Cumhuriyetimizin banisi ve Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

3-2.20160320144353.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.