Geçit Töreninde Rakı Sevenler Derneği De Yer Aldı

Geçit Töreninde Rakı Sevenler Derneği De Yer Aldı

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenlerle kutlandı. Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu kutlamaların resmi geçit töreninde Rakı Sevenler Derneği’nin de yer alması dikkat çekti.     İzmir’

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenlerle kutlandı. Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu kutlamaların resmi geçit töreninde Rakı Sevenler Derneği’nin de yer alması dikkat çekti.

    İzmir’de Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıldönümü coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, valilik makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra törenlere Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi. Çok sayıda vatandaş, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan gösterileri izlemek için toplandı. Vali Toprak, Ege Ordu Komutanı Mendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üstü açık askeri aracın üzerinde tören alanını dolaşarak vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Ardından halk oyunları ve zeybek ekipleri gösteri sundu.

    Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda askeri bando eşliğinde resmi geçit töreni başladı. Geçit töreninde sivil toplum kuruluşları, belediye araçları, motosikletli gruplar da yer aldı. Ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının resmi geçit töreninde Rakı Sevenler Derneği’nin yer alması şaşkınlığa neden oldu. Üzerinde, ‘İzmir Alsancaklılar Sayfası, Alsancakta Can Dostlar, Rakı Sevenler Derneği’ yazan pankartın arkasında çocukların da yürüdüğü görüldü.

    Geçit töreninin tamamlanmasıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.