Geçen sezon gibi olsun

Geçen sezon gibi olsun

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında gösterdiği performansla 40 puan toplayarak tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa Kupalarına direkt gruplardan katılma hakkı elde etmişti. Yeşil-beyazlı ekip bu sezonda aynı başarıyı tekrarlamak isti

Spor Toto Süper Ligin 2.yarı hazırlıklarına dün Belek’te başlayan Atiker Konyaspor sezonun ikinci yarısından umutlu.  Atiker Konyaspor’da 5 günlük izin sona erdi. Yeşil-beyazlı ekip dün Antalya’da toplanarak ikinci yarı hazırlıklarına başladı. Antalya Cornella Diamond Hotel’de yapılan kampın bir hafta sürmesi planlanıyor

SIRA AYNI PUAN FARKLI

Spor Toto Süper Ligde mücadeleeden Atiker Konyaspor, sezonun ilk yarısını 7.sırada tamamladı. Deplasmanda Akhisar Belediyespor’a 1-0 yenilen yeşil-beyazlı ekip, ilk yarıyı 24 puanda tamamladı. Haftaya 6.sırada giren temsilcimiz, Osmanlıspor’un kazanmasıyla sıralamada bir basamak düşerek 7.sıraya geriledi. Konyaspor 16 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

GEÇEN SEZON 26 PUAN TOPLADI   

Bu sezonun 16 haftasını 24 puanla 7.sırada tamamlayan Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonda da 16 hafta sonunda  7 sırada yer alan yeşil-beyazlı ekip 26 puan toplamıştı. Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezon 16 maçta 7 galibiyet 5 beraberlik  4 yenilgi aldı.

DAHA FAZLA GOL ATTI 

Atiker Konyaspor  bu sezon oynadığı 16 maçta 20 gol atarken kalesinde ise 16 gol gördü. Bu sezon 16. Hafta sonunda ilk devresi  tamamlanan Süper Ligde geçtiğimiz sezondan daha fazla gol atıp daha az gol yemiş bir performans sergiledi. Yeşil-beyazlı ekip  geçtiğimiz sezon 16 hafta sonunda ise 19 gol atıp 20 gol yemişti.

İKİNCİ YARI COŞTU

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında gösterdiği performansla 40 puan toplayarak tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa Kupalarına direkt gruplardan katılma hakkı elde etmişti. Yeşil-beyazlı ekip bu sezonda aynı başarıyı tekrarlamak istiyor.

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonda da 16 hafta sonunda  7 sırada yer alan yeşil-beyazlı ekip 26 puan toplamıştı. Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezon 16 maçta 7 galibiyet 5 beraberlik  4 yenilgi aldı.

SADECE TEK YENİLGİ ALDI

Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonun 2. yarısında adeta coştu. Rekor üzerine rekor kıran yeşil-beyazlı ekip yakaladığı müthiş çıkışla Avrupa kapılarını sonuna kadar açtı. 2015-2016 sezonunda 34 maç oynayan Avrupa Fatihi Konyaspor bu maçlarda 19 galibiyet 9 beraberlik 6 yenilgi alarak  kulüp tarihinin rekorunu kırdı. Sezonun 2.yarısında oynadığı 17 maçta 12 galibiyet 4 beraberlik ve tek yenilgi alan Atiker Konyaspor tam 40 puanı hanesine yazdırdı.

17 MAÇTA 9 GOL YEDİ

Geçtiğimiz sezonun 2.yarısında coşan Kartal ilk yarıda 17 hafta sonunda  19 gol atıp 24 gol yerken. Sezonun 2. Yarısında ise 25 gol sadece 9 gol yedi ve artı 11 averajla ligi tamamladı.

Bu sezonun ilk yarısında geçtiğimiz sezona benzer bir görüntü çizen Kartal’ın ikinci yarıda da geçtiğimiz sezona benzer bir performans çizerek tekrar Avrupa’ya gitmesi bekleniyor

FERHAT TÜRKOĞLU    merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.