Gazze’de açlık krizi!

Gazze’de açlık krizi!

4 aydır terör devleti İsrail’in saldırılarına maruz kalan Gazze’de insani felaket yaşanıyor. 1 milyona yakın Gazzeli açlık krizi yaşıyor. İsrail’in yardımların Gazze’ye girişine izin vermemesi yüzünden yüz binlerce Gazzeli yaşam mücadelesi veriyor

Aylardır terörist İsrail saldırılarına direnen Gazze’de 30 binden fazla insan hayatını kaybederken, 1 milyondan fazla insan ise evlerini terk etmek zorunda kaldı. İslam ülkelerinin sessizliğini ve korkaklığını da fırsat bilen İsrail, ABD’nin ve bazı Avrupa ülkelerinin de desteğiyle Gazze’de soykırım suçu işliyor. İsrail saldırılarında bugüne kadar hayatını 15 bin çocuk hayatını kaybetti. Gazzeli çocuklar şimdi açlık krizi ile karşı karşıya. İslam ülkelerinden gelen insani yardımların Gazze’ye girişine izin vermeyen Siyonist rejim savaş suçu ve insanlık suçu işliyor. 4 aydır yaşanan saldırılarla birlikte Gazzeliler temiz suya ve gıdaya ulaşamaz hale geldi. Gazze’de insanlar hayvan yemlerinden ekmek üreterek, açlığa direnmeye çalışıyor.

4-4-1.jpgTEMEL İHTİYAÇLARDAN MAHRUMLAR

İsrail’in saldırılarına maruz kalan Gazze’de insani felaket yaşanıyor. 1 milyona yakın Gazzeli açlık krizi yaşıyor. İsrail’in yardımların Gazze’ye girişine izin vermemesi yüzünden yüz binlerce Gazzeli gıda krizi yaşıyor İsrail'in 4 ayı aşkın süredir saldırılarına devam ettiği, Birleşmiş Milletler'in (BM) ise kıtlığın eşiğinde olduğunu duyurduğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde onlarca Filistinli, saldırıların durdurulması ve bölgeye insani yardım ulaştırılmasını istiyor. Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda sokağa dökülen öfkeli kalabalık "Yemek istiyoruz", "Yaşamak istiyoruz" ve "Halk bir torba un istiyor" sloganları attı.
Saldırılar nedeniyle harabeye dönen bölgeden ayrılmak istemeyen Filistinliler, 4 ayı aşkın süredir en temel insani ihtiyaçlardan mahrum yaşıyor. Gazze'yi yaşanamaz hale getiren İsrail, başta kuzeyi olmak üzere bölgeye insani yardım girişini engellemeyi sürdürüyor.

4-1-1.jpeg

GAZZE’DE AÇLIK CAN ALIYOR

Türkiye’de yaşayan Gazzeli Gazeteci Muhammed Abu Takiya, Gazze’de yaşanan insani dramın artık kelimelerle bile ifade edilemeyeceğini söyledi. Gazze halkının İsrail’in kuşatmasına, ambargosuna ve saldırılarına karşı insan üstü bir direniş gösterdiğini aktaran Takiya, “İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız sürerken bölgeye uyguladığı tam ambargo sebebiyle Filistinlilerin temel gıda malzemeleri dahil birçok hayati ihtiyacı temin etmekten aciz kalıyor. Gazze halkı büyük bir gıda sıkıntısı yaşıyor. Gazze’de insanlar hayvan yemlerinden ekmek üretmeye başladı. Çocuklarımız temel gıda maddelerine ve suya bile ulaşamaz hale geldi. İsrail’in acımasız saldırıları nedeniyle Refah kentine sığınan Filistinliler, hayır kurumlarının dağıttı yemeklerle karınlarını doyurmaya çalışıyor. İsrail ordusunun bombardımanından kaçarak Refah kentine sığınan Filistinliler, derme çatma çadırlarda kısıtlı imkanlarla ve zor şartlar altında günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze’de insanlarımız açlıktan ölmeye başladı. Artık çocuklarımız bile açlık yüzünden hayata tutunamıyor. Halkımızın yaşadığı dramı dünya ülkelerinin ve İslam ülkelerinin görmelerini istiyoruz. İslam ülkeleri yaşanan drama sessiz kalmasın. Türkiye’nin ve Mısır’ın bu süreçte daha aktif rol almasını istiyoruz” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum