Gazyağcı Furun Kebabı hizmette

Gazyağcı Furun Kebabı hizmette

Konya'da 1891 yılından beri hizmet veren Gazyağcı Furun Kebabı, Meram Süleyman Şah Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde yeni şube açtı.

Konya'da 1891 yılından beri hizmet veren Gazyağcı Furun Kebabı, Meram Süleyman Şah Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde yeni şube açtı. Yeni mekan törenle hizmete girdi. Mekanın açılış törenine Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) ve Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan ve Gazyağcı ailesinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan mekan sahiplerinden İbrahim Çınalı, "Takvimler 1891 yılını gösterdiğinde, her geçen gün müdavimi artan o küçük lokanta Kapu Cami mühitinde açılmıştı.

2.20160414090621.jpg

Sadece Furun Kebabı ile ustalaşan, namı Konya’nın dört bir yanına hatta çevre illere yayılan ve 'Konya’ya giderseniz mutlaka orada Furun Kebabı yiyin' tavsiyelerine mazhar olan Gazyağcı Furun Kebabı artık yeni mekanı ile hizmete girdi. Paşalardan vezirlere, valilerden milletvekillerine kadar her kalemden insanı ağırlamış, nesilden nesile aktarılan alamet-i farikası ile benzersiz o lezzet durağı kapılarını açtı. Günümüzde hala hizmet veren ve ilk akla gelen ustaları yetiştiren ustaların ustası Mehmet Gazyağcı'nın doğduğu mekandayız. Kimse O'nun alamet-i farikasına akıl erdiremedi. Miras bıraktığı ustalığı ile tam 125 yıl önce bugünlere imzasını atan kurucumuz merhum Mehmet Usta'yı saygı ile anıyoruz.

Bu topraklarda doğan kompedan ve müdavim ilişkisi kadim başşehirde devam edecek. Çok şey değişti, ama adı ve tadı hala aynı. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Açılışta konuşan Ali Osman Karamercan ise, "1974 yılında lokantacılık mesleğine başladığımda şehirde sadece 35 lokanta vardı. Şu an ise Konya'da bin 100 lokanta hizmet veriyor. Nezih mekanların sayısının artması bizleri mutlu ediyor. Gazyağcı ailesi çok usta yetiştirdi. Lokantacılar ise şu an usta bulmakta sıkıntı yaşıyor. Gazyağcı Furun Kebabı hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından mekanın açılış kurdelesini Ali Osman Karamercan ve Gazyağcı ailesi kesti.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum