Gazilerden, Melik Gökçek'e Canlı Yayın Çağrısı

Gazilerden, Melik Gökçek'e Canlı Yayın Çağrısı

Ankara’da, otobüs şoförü V.Ç.’nin hakaretine uğradığı iddia edilen gazi Yılmaz Yiğit’e gazi arkadaşlarının desteği sürüyor. Gazihaber.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, şoförü savunan Ankara...

Ankara’da, otobüs şoförü V.Ç.’nin hakaretine uğradığı iddia edilen gazi Yılmaz Yiğit’e gazi arkadaşlarının desteği sürüyor. Gazihaber.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, şoförü savunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in özür dilemesini ya da bir televizyon kanalında canlı yayında karşılarına çıkıp haklıysa ıspatlamaya çağırdı.

Yıldız, yaptığı açıklamada, olay sonrası Melih Gökçek’in, bunun bilinçli bir provokasyon olduğunu söylediğini, ancak daha sonra bu söyleminden geri adım atarak canlı yayına bağlandığı bir haber kanalında, olayın anlık geliştiğini itiraf ettiğini vurguladı. Olaydan sonra şoförün özür dilemesi ve yetkililerce ılımlı mesajlar verilmesi sureti ile konunun tatlıya bağlanması mümkünken, Gökçek’in olayı sanki bir partinin bilinçli provokasyonu ve oyunuymuş gibi kamuoyuna lanse ettiğini dile getiren Yıldız, “Bir otobüs çalışanının hatası elbette. Gökçek’in kendisine mal edilemez. Ancak olaydan sonra sanki bir parti provokasyonuymuş algısı oluşturacak açıklamaları sonrasında bazı televizyon kanallarında ve internet sitelerinde akıl almaz haber ve programlar yapıldı. Hatta öyle haberler yapıldı ki bir internet sitesinde; ‘Çakma gaziyi Melih Gökçek deşifre etti’ bazı televizyon kanalında da ‘Gaziye hakaret iddiaları fos çıktı” gibi haberler yapıldı. Ayrıca, gazimize atılan ‘provokatör’ yaftası ile onun zaten içinde bulunduğu fiziksel ve psikolojik çöküntüye bir yenisinin ekleneceğini, manevi olarak yıpranacağını, kamuoyu gözünde gazilerin itibarının düşeceğini maalesef öngörememiştir. Şu an gazimiz bu olaydan dolayı psikolojik çöküntüdedir.” dedi.

“GÖKÇEK KARŞIMIZA ÇIKSIN HAKLIYSA ANLATSIN”

Şehit aileleri ve gazilerin siyaset üstü olduğunu dile getiren Yıldız, söz konusu olayda gazinin haklı olmasına rağmen ‘sen haksızsın’ denilmesinin, tüm Türkiye’ye olumsuz örnek teşkil edeceğini söyledi. Gökçek’in her ne olursa olsun, bu vatan için uzuvlarını vermiş bir gaziyi toplum önünde küçük düşürecek konuşmalar ve mesajlar vermemesi gerektiğini ifade eden Yıldız, “Her şeyden önce bırakın gaziyi, yavrusunu kucağına bile alamayan psikolojisi çökmüş bir kişiye bu davranış reva görülemez. Halen özür dilemeyecekse ve ben haklıyım diyorsa eğer, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına kendisini dilediği tarafsız bir televizyon kanalında ben ve www.sehitgazihaber.com sitesi genel yayın yönetmeni gazi İbrahim Lale ile birlikte konuyu tartışmaya davet ediyoruz. Bize, şehit ailelerine, gazilere ve kamuoyuna haklılığını dilediği bilgi ve belgelerle ispatlamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yıldız, ayrıca Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı'nı da bünyesinde barındıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin olay karşısındaki suskunluğunu ise anlayamadığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.