Gaziantep'te Yeni Islah Edilen Dere Taştı, Köy Sular Altında Kaldı

Gaziantep'te Yeni Islah Edilen Dere Taştı, Köy Sular Altında Kaldı

Gaziantep'te etkili olan aşırı yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde etkili olan sel sonucu Gaziantep'in Kazıklı Mahallesi sular altında kaldı. Köyde 12 ev sular altında kalırken, 30 küçükbaş hayvan ve 1 tane de büyükbaş hayvan...

Gaziantep'te etkili olan aşırı yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde etkili olan sel sonucu Gaziantep'in Kazıklı Mahallesi sular altında kaldı. Köyde 12 ev sular altında kalırken, 30 küçükbaş hayvan ve 1 tane de büyükbaş hayvan telef oldu. Yeni ıslah edilen derenin taşması sonucu selin oluştuğunu belirten mahalle muhtarı Hamza Gün, “Köyümüz içerisindeki bu derenin ıslah çalışması yeni yapılmasına rağmen ikinci sel felaketini yaşıyoruz. Bu derenin genişletilmesi ve düzgün bir şekilde ıslah çalışmasının yapılması lazım.” dedi.

Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Gaziantep'te hayatı olumsuz etkiledi. Şahinbey İlçesi'ne bağlı Kazıklı Mahallesi'nde yeni ıslah derenin taşması sonucu evleri su bastı. Etkili olan sel nedeniyle mahalle mezarlığı da hasar gördü. Vatandaşlar son anda kendilerini dışarı atması sonucu boğulmaktan kurtuldu. Bütün yiyecekleri ve eşyaları su ve balçık altında kalan vatandaşlar yardım bekliyor. 12 evin sular altında kaldığını belirten mahalle muhtarı Hamza Gün, AFAD'ı aramalarına rağmen hala yardıma gelmediğini, itfaiye ekipleri sayesinde kurtulduklarını açıkladı. Dün akşamdan beridir çamur deryasında yüzdüklerini vurgulayan Gün, “Dün akşam saat 19.00 sularında aşırı yağışlardan dolayı bir sel felaketi yaşadık. Yaklaşık 12 evimiz zarar gördü. Evler 1,5 metre sular altında kaldı. Ev içerisindeki bütün mutfak gerekleri, yiyecekler, gıdalar telef oldu. 30 baş küçük baş hayvanımız telef oldu. 1 tane büyük baş hayvanımız telef oldu. 2 otomobil ve 1 traktör sel sularına kapıldı.” diye konuştu.

Maddi hasarın henüz daha tespit edilemediğini dile getiren Gül, “12 evin içerisinde gıda maddesi, hayvan yemleri, tohumlar, kışlık samanlar tamamen yok oldu. Devletimizin biran önce el uzatıp yaralarının sarılmasını istiyoruz. Köyümüz içerisindeki bu derenin ıslah çalışması yeni yapılmasına rağmen ikinci sel felaketini yaşıyoruz. Bu derenin genişletilmesi ve düzgün bir şekilde ıslah çalışmasının yapılması lazım.” ifadelerine yer verdi.

Sabahtan bu yana aç susuz beklediklerini dile getiren köylü bir vatandaş, "Bu köyün hali ne olacak? Gece sabaha kadar yatmalı mıydı bu hükümet? Çoluk çocuk içeride boğuluyorduk." şeklinde yetkililere tepkisini ortaya koydu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.