Gaziantep'te Kobani Gerginliği İkinci Gün De Devam Etti

Gaziantep'te Kobani Gerginliği İkinci Gün De Devam Etti

Kobani'deki direnişe destek vermek amacıyla Gaziantep'te eylem yapmak isteyen PKK yandaşları ile polis arasında yaşanan gerginlik ikinci gün de devam etti. Lastik yakarak yolu trafiğe kapatan eylemcilere polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale...

Kobani'deki direnişe destek vermek amacıyla Gaziantep'te eylem yapmak isteyen PKK yandaşları ile polis arasında yaşanan gerginlik ikinci gün de devam etti. Lastik yakarak yolu trafiğe kapatan eylemcilere polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Gaziantep'te Kobani'ye destek için akşam saatlerinde toplanan terör örgütü yandaşı grup, birçok mahallede toplanarak, yolu trafiğe kapattı. Sokakları savaş alanına çeviren örgüt yandaşları, çöp konteynerları devirerek, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Kentte bulunan okullara ve araçlara da saldıran eylemciler, D400 karayolu'nu trafiğe kapatmak istedi. Göstericiler bazı market ve ATM'lere molotof attı. Olayın çıktığı mahallelere çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ekipleri gruplara biber gazı karşılık verilerek, yolu kapatan göstericilere TOMA ve panzerle müdahale edildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şehirde birçok mahallede olaylar devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.