Gaziantep Valisi Erdal Ata: 4 Kişinin Öldüğü Olaylarda Güvenlik Zafiyeti Yok

Gaziantep Valisi Erdal Ata: 4 Kişinin Öldüğü Olaylarda Güvenlik Zafiyeti Yok

Gaziantep’te dün gece gerçekleşen gösterilerde hayatını kaybeden 4 kişi ve olaylar sonrasında şehirde tırmanan gerginlikle ilgili Gaziantep Valisi Erdal Ata detaylı bilgi verdi. Olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini 3'ü polis olmak üzere...

Gaziantep’te dün gece gerçekleşen gösterilerde hayatını kaybeden 4 kişi ve olaylar sonrasında şehirde tırmanan gerginlikle ilgili Gaziantep Valisi Erdal Ata detaylı bilgi verdi. Olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini 3'ü polis olmak üzere 20 kişinin yaralandığını belirten Gaziantep Valisi Erdal Ata, sağduyu çağrısı yaptı ve gerektiğinde tugayda askerin hazır beklediğini söyledi.

    Zaman zaman kentin çeşitli yerlerinde olaylar olduğunu ve polisin bulunmadığı yönünde telefonlar, eleştiriler aldıklarını ifade eden Vali Ata, "Dün gece Gaziantep’te 130 araç ve bin 460 polis kentin değişik bölgelerinde görev aldı. Ama Gaziantep çok büyük bir kent. Bir bakıyorsunuz, bir mahallede bir grup oluşuyor, bir eylem yapıyor. Polis oraya gidene kadar kayboluyorlar sonra bir başka yerde ortaya çıkıyorlar. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde alınması gereken tüm önlemleri azami ölçüde almaya çalışıyoruz." dedi.

    Özellikle Vatan Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının açtıkları ateş sonucu 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Vali Ata, "Bu olayları başlatanların asıl amaçları ülkemizde bir kardeş kavgasını başlatmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Olaylara karışanların büyük bölümünün yaşlarının 13-18 yaş aralığında olduğu dikkate alındığında özellikle çocuk ve gençlerimizin bu olayların içine çekilmeye çalışıldığı görülüyor." şeklinde konuştu.

    ASKER KIŞLASINDA HAZIR BEKLİYOR

    Daha önce IŞİD'in şehirdeki yapılanmasıyla ilgili kamuoyunda ve medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Ata, terör örgütünün Gaziantep’te çıkardığı olaylarda da herhangi bir istihbarat zafiyeti olmadığını ileri sürdü. Vali Ata, "İstihbarat zafiyeti olduğunu zannetmiyorum. Ancak şu bir gerçek ki, herkesin elinde bir cep telefonu var. Çok kısa bir sürede bu insanlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek eylem yapmak için bir araya gelebiliyorlar. Emniyet Müdürlüğümüzde bunları takip eden bir birimimiz var. Dolayısıyla bir güvenlik zafiyeti olduğunu tahmin etmiyorum. Güvenlik önlemlerimizi alırken, Tugay Komutanlığı'ndan ve Jandarma Komutanlığı'ndan yedek takviye birlik talebinde bulunduk. Askerlerimiz gerekli görüldüğü takdirde görev alabilecek şekilde hazır bir vaziyette şu anda bekliyor."

    Vali Ata şöyle devam etti; “Üçoklar Mahallesi, Barak Mahallesi ve Yeşilvadi Mahallesi’nde ölen 4 vatandaşımızın hiç birinin olaylarla bir ilgileri yok, tamamı eylemcilerin rast gele sağa sola açtıkları ateş sonucu hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız bakkala ekmek almaya giderken, bir vatandaşımız evinin içinde kurşun isabet etmesi sonucu öldü. Diğer 2 vatandaşımız da eylemcilerin rast gele ateş açmaları ile seken kurşunların isabet etmesi ile hayatını kaybetti. Eylemler sırasında zarar görev işyerleri ile ilgili tespitleri yaptıracağız. Ancak bunun karar verme mercii biz değiliz. Eğer Ankara’dan bize bu zararlar ödenecek denilirse gerekeni yaparız.”

    "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MÜHİMMATINI ELE GEÇİRDİK"

    Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmatını ele geçirdiklerini belirten Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, olaylarla ilgili şu bilgileri verdi: "200-300 kişilik grup vardı. Bu gruplar karşılaştı, ancak müdahale etmek için yukarıdan arkadaşların gelmesi gerekiyordu. Zaten orada da karşılıklı tabancalar, tüfekler ateş edildi. Müdahale edildi ve kaçtılar. Burada acitasyon yapmayalım. Gaziantep IŞİD'in üssü oldu, yok vatandaş valiliğe geldi, gibi konuşmayalım. Hiç bir zafiyet yoktur. Güvenlik güçleri olarak sahadayız. Bazı yakalanan malzemeleri, silahları söylemek istemiyoruz. Tereyağından kıl çeker gibi yakalanan malzemeleri burada açıklasam dudağınız uçuklar. Son 15-20 gün içerisinde Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmat yakalandı. Gaziantep, terörden masum değildir, hedef bir ildir. Hizbullah operasyonları, El Kaide operasyonları yapıldı, geçtiğimiz yıllarda bombalı eylem yapıldı. Türkiye'nin ilk siyasi cinayeti Gaziantep'te meydana geldi. Son 1 yılda spesifik olarak Gaziantep terör üstü oldu şeklinde söylemler yanlış. 4 kişini öldüğü olaylarla ilgili 11 kişinin önceki gün ise 12 kişinin gözaltına alındı." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.