Gazi Mustafa Kemal Törenle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Törenle Anıldı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde törenlerle anıldı.Tüm yurtta olduğu gibi Siirt'te de saat 08.45'de Çelenklerin Atatürk Anıtına bırakılmasının ardından, saat 09.05'te sirenler...

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi Siirt'te de saat 08.45'de Çelenklerin Atatürk Anıtına bırakılmasının ardından, saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. İstiklal marşının bitiminde bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşu süresince kamu kurumları siren, çevrede bulunan araçların sürücüleri ise klakson çaldı.

Anma Programına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, siyasi parti teşkilatları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Buradaki törenin sona ermesinden sonra, 10 Kasım 2012 tarihinde elim helikopter kazası sonucu şehit olan 17 Mehmetçik için İl Jandarma Komutanlığı, Dadaşlar Şehitliğinde anma programı düzenlendi.

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz'ın konuşmasının ardından tören, İl Müftüsü Faruk Arvas’ın aziz şehitlerimiz için dua okunmasının ardından, Dadaşlar Şehitliğinin gezilmesi ile devam etti. Program, Mehmetçiklerin programa katılan misafirlere helva ikram edilmesi ile sona erdi.

Büyük Önder Atatürk’ü anma programının ikinci bölümü ise, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kültür Merkezindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiirler okudu. Takasbank Anadolu Güzel Sanatlar Lisesince oluşturulan öğrenci korusu, Atatürk’ ün sevdiği şarkıları seslendirildi. Yine öğrenciler tarafından sahnelenen “Atatürk Oratoryosu” büyük bir beğeni kazandı. Daha sonra ilköğretim, lise ve dengi okullar arasında yapılan "Atatürk ve 10 kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Tören daha sonra "Atatürk Resimleri" sergisinin gezilmesiyle sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.