Gaib Başkanı Çıkmaz: İhracatta Yüzde 18,3’lük Artış Sağladık

Gaib Başkanı Çıkmaz: İhracatta Yüzde 18,3’lük Artış Sağladık

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2013 yılı Ocak-Temmuz dönemi ihracat rakamlarını açıkladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 2013 yılı Ocak-Temmuz dönemi ihracat rakamlarını açıkladı. Çıkmaz, 2012 yılının aynı dönemine oranla yüzde 18,3’lük artışla toplam 5 milyar 319 milyon 660 bin dolarlık ihracatın kayda alındığını belirtti. Çıkmaz, aynı dönemde, diğer İhracatçı Birlikleri adına ise toplam 375 milyon 261 bin dolarlık ihracat kayda alındığını, birliğin ihracat kayıt işlem hacminin yüzde 14,4’lük artışla 5 milyar 694 milyon 921 bin dolara yükseldiğini ifade etti.

        İhracatta Orta Doğu Ülkeleri yüzde 61,6 pay ile ilk sırada yer aldığını kaydeden Çıkmaz, "AB ülkeleri yüzde 13,5 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 10 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 183 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, S.Arabistan, Suriye, Libya, İtalya, ABD, Almanya, İngiltere, Rusya Federasyonu ve Birleşik Arap Emirlikleri bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca, halı, demir-çelik mamulleri, kumaşlar, iplikler, bitkisel yağlar, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, değirmencilik ürünleri, dış giyim ile kâğıt ve karton Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur." açıklamasını yaptı.

        Çıkmaz, bölgenin lokomotif ili olan Gaziantep'in, 2013 yılı Ocak-Temmuz döneminde 3 milyar 707 milyon 907 bin dolar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini koruduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.