Franco’dan Günümüze İspanyol Ünlülerin İngilizce Çilesi

Franco’dan Günümüze İspanyol Ünlülerin İngilizce Çilesi

Dünyanın iletişim dili İngilizce, İspanya’nın üst düzey yetkilileri için büyük bir dert.

Dünyanın iletişim dili İngilizce, İspanya’nın üst düzey yetkilileri için büyük bir dert.

Televizyonda İngilizce bir metin okumaya çalışan General Franco başta olmak üzere, eski başbakanlardan Jose Maria Aznar, Jose Luis Rodriguez Zapatero ve Mariano Rajoy’un konuşmaları ülkede alay konusu oluyor.

Bazıları telaffuzlarıyla ön plana çıksa da, şimdiki Başbakan Rajoy’un İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmesinde kullandığı “it’s very difficult todo esto” ifadesi gibi Spanglish (İngilizce ile İspanyolca’nın karışımı) cümlelere sık rastlanıyor.

En son, 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak şehrin belli olduğu Buenos Aires’te Madrid’in sunumunu yapan Belediye Başkanı Ana Botella da Spanglish bir cümle kullanmadan duramadı.

Botella, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ni (IOC) Plaza Mayor Meydanı’nda bir kahve içmeye davet ederken yarı İngilizce yarı İspanyolca ‘relaxing cup of café con leche' ifadesini kullanması İspanya’da bir fenomen haline geldi.

İspanyol basını Ana Botella’ya yüklenirken, İspanya Olimpiyat Heyeti Başkanı Alejandro Banco, “Olimpiyatları İngilizce seviyesinden dolayı kaybetmedik” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Twitter’da, belediye başkanının şişe anlamına gelen soyadının İngilizcesiyle “Ana Bottle” ‘hashtag’i dünyada da bir numaralı gündem oldu.

Ana Botella, Buenos Aires’teki basın toplantısında İngilizce sorulan İspanya’daki işsizlik sorusuna “altyapımızın yüzde 80’i hazır” diyerek cevaplamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.