Fotoğrafçılardan Okullara Korsan Uyarısı

Fotoğrafçılardan Okullara Korsan Uyarısı

Adana Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce, okullarda kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçılara karşı önlem alınmasını istedi. Bünyamin Yüce, konuyu iletmek üzere yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Adana Vali Yardımcısı...

Adana Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Bünyamin Yüce, okullarda kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçılara karşı önlem alınmasını istedi.

Bünyamin Yüce, konuyu iletmek üzere yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu’nu ziyaret ederek sıkıntılarını anlatan bir şikâyet dilekçesi sundu. Yüce, şikâyetinde teknolojinin gelişmesiyle birlikte fotoğrafçı esnaf ve sanatkârlarının iş alanlarının daraldığını, fotoğrafçı camiasının zora düştüğünü belirtirken, "Fotoğrafçı, eskiden ilk, orta, lise, üniversite okul açılışlarında vesikalık fotoğraf çekerek bir de halkımızın amatör olarak çekmiş olduğu 36’lık film baskılarını işleyerek geçimini sağlamakta idiler. Vesikalık fotoğraf, okul diplomalarından ve okul kayıtlarından kaldırılarak fotoğrafçıların çalışma sahalarını daraltmıştır." dedi.

Başkan Yüce, fotoğrafçı esnaflarından aldıkları yoğun şikâyetler ve araştırmaları doğrultusunda, resmi hiçbir şekilde kaydı olmayan şahısların, okullarda vesikalık ve toplu fotoğraf çekimi yaptığının tespit edildiğini aktardı. Vali Yardımcısı Horozoğlu’ndan bu konuda yardım isteyen Yüce şunları söyledi: "Devletine vergisini veren, primini ödeyen, günümüz şartlarında her zorluğa rağmen ayakta kalmaya çalışan esnafımızı korumanızı istiyoruz. Fotoğraf çekimiyle ilgili işlerinizi odamıza bağlı olan üyelerimize resmi kimlik kartı ve oda faaliyet belgesi isteyerek verilmesini, kayıtlı fotoğrafçı esnafımıza destek olmanızı istiyor ve bekliyoruz. Adana’da hizmet veren kayıtlı üyelerimizi korumak adına, kayıt dışı çalışan korsan fotoğrafçılara rağbet edilmemesini, okul müdürlerimizin oda kimlik kartı ve oda faaliyet belgesi olmayanlara, okullarında çalışma izni vermemeleri konusunda gereğini rica ederiz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.