"Fındık Bahçelerinin Bu Yıl Daha Fazla Bakıma İhtiyacı Var"

"Fındık Bahçelerinin Bu Yıl Daha Fazla Bakıma İhtiyacı Var"

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındık bahçelerinin bu yıl her senekinden daha fazla bakıma ihtiyaç olduğunu söyledi.Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, Ünye Ziraat Odası olarak 9 kişi ile 480 çiftçiye hizmet verdiklerini...

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındık bahçelerinin bu yıl her senekinden daha fazla bakıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, Ünye Ziraat Odası olarak 9 kişi ile 480 çiftçiye hizmet verdiklerini söyledi. Sarıkahraman, "Sözleşmeli çiftçilerimizin dışında da hangi köyden, hangi beldeden, hangi yöreden olursa olsun talep geldiğinde o yöreye arkadaşlarımızı araçlar ile göndererek o bölgede nasıl budama yapılır, nasıl gübreleme yapılır, nasıl toprak analizi yapılır bunları o bölgelerde sözleşmesiz olsa dâhil vermeye çalışıyoruz. Fındık bakımına bu sene her seneden daha fazla ihtiyacı olan bir bölgeyiz. Neden? Çünkü 30 Mart’ta yaşadığımız don sebebiyle fındık bahçelerimiz yatalak bir hasta, yoğun bakımda bir nevi. Bu anlamda üreticilerimiz bizden ne zaman ne anlamda destek isterler ise biz o desteği vermeye hazırız.” dedi.

TOPRAK ANALİZİ DEVLET DESTEKLİ YAPILIYOR

Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, Ünye Ziraat Odası'nca toprak analizinin yapıldığını ayrıca kişilerin tapulu arazilerinde bunun devlet destekli olarak yapıldığını ifade ederek, “ Toprak analizi Ünye Ziraat Odası bünyesinde de yapılıyor. Laboratuvarımız bu anlamda hizmet veriyor. Zaten tek parselde 50 dönüm ve üzeri parsele sahip olan kişiler toprak analizi yaptırma mecburiyetleri var. Bu zorunludur ki diğer tarımsal yardımlardan da faydalanmaları için. Eğer bunu yaptırmazlar ise diğerlerinde de faydalanamıyorlar. Bu kapsamda devletin toprak analizlerinde desteği var. Yani bunun tamamı çiftçilerin cebinden çıkmıyor. Eğer kişi kendi üzerine tapulu bir alanda toprak analizi yaptırıyor ise dönüm başına 2,5 lira ki bu alan paraları ile beraber destekleme dosyasına o da ekleniyor. Geri ödeme alıyor. Ne fazlası ne azı, mutlaka toprakta ne olduğunu bilip ona göre gübre atmamız lazım. Hem çevresel, hem de cebimizdeki ekonomi açısından çok önemli bir konudur.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.