‘Filistin’i gündemden düşürmeyeceğiz’

‘Filistin’i gündemden düşürmeyeceğiz’

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Alışmayacağız, susmayacağız. Filistin’i gündemden düşürmeyeceğiz” dedi

4 aydan bu yana Filistin’deki zulmün devam ettiğini, bu insanlık dışı muameleye sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Alışmayacağız, susmayacağız. Filistin’i gündemden düşürmeyeceğiz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) sabah namazında Sultan Selim Camii’nde bir araya geldi. Namazın ardından basın açıklaması yapıldı ve Filistin için dua edildi. Programa AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara’nın yanı sıra; Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hüseyin Saydam, Saadet Partisi ilçe beldiye başkan adayları, AGD Konya Şubesi yönetim kurulu üyeleri, MİLKO temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

whatsapp-image-2024-02-18-at-11-31-10.jpeg
FİLİSTİN ÜMMETİN ORTAK MESELESİDİR
4 aydan bu yana Filistin’deki zulmün devam ettiğini, bu insanlık dışı muameleye sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Alışmayacağız, susmayacağız. Filistin’i gündemden düşürmeyeceğiz” dedi. Filistin meselesinin Müslümanların ve tüm insanlığın ortak problemi olduğunu vurgu yapan Kara, “Hiçbir gerekçe olmaksızın yüzlerce genç esir edilip zindanlara atıldı. Şimdi Aksa Tufanı harekatıyla Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Bu mesele Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da bütün ümmetin meselesidir” dedi.
BATI İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR
“Çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, ibadet etmek isteyenlere karşı namlusunu doğrultan, uluslararası sularda vatandaşlarımızı katleden terörist İsrail, kan ve vahşet saçmaktan başka bir şey yapmamaktadır” diyen Başkan Kara, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Artık İsrail'in bu şımarıklığına ve terörizmine son verme vakti gelmiştir. İsrail bu şımarıklığını İslam ülkelerinin ve Müslümanların sessizliğinden almaktadır. Her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen İsrail terörizmine hiçbir zaman karşı çıkmamıştır. Şimdi ise Batı ve Emperyalistler, tüm iki yüzlülükleri ile kendi toprakları için mücadele eden Hamas’a karşı ‘insan haklarını ihlal ediyorsunuz, İsrail’e saldırıyı durdurun’ çağrısı yapıyorlar. Ey sahtekar Batı, ey iki yüzlü insan hakları savunucuları! Ya bugün hakkın yanında olursunuz, ya da sizin devriniz de sona erecektir. Buradan sesleniyoruz; Ey islam ülkelerinin liderleri; Unutmayın ki; Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu zulümlere karşı vereceğiniz mücadele ancak ve ancak kendi ahiretiniz ve izzetiniz için olacaktır. Bilinmelidir ki; Filistin davası, yalnız kendileri için değil, İslam’ın ve Müslümanların izzetini, özgürlüğünü, şerefini, haysiyetini korumak için savaşan, mücadele eden ve bu uğurda gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda eden özgürlüğüne düşkün, şerefli direnişçilerin davasıdır.”
SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum