Filipinler’deki Türk Okulundan Sosyal Projeye Destek

Filipinler’deki Türk Okulundan Sosyal Projeye Destek

Filipinler Jandarma Genel Komutanlığı, Filipinler Türk Ticaret Odası ve Fountain Uluslararası Türk Okulları ile birlikte sosyal dayanışma projesi için bir araya geldi. “Kültürel ve Sosyal Dayanışma” adlı proje ile Filipinler’de eğitimden...

Filipinler Jandarma Genel Komutanlığı, Filipinler Türk Ticaret Odası ve Fountain Uluslararası Türk Okulları ile birlikte sosyal dayanışma projesi için bir araya geldi. “Kültürel ve Sosyal Dayanışma” adlı proje ile Filipinler’de eğitimden ve toplumsal yaşamdan geri kalmış bölgelerin toplumsal hayata kazandırılması ve o bölgedeki çocukların eğitiminin desteklenmesi amaçlanıyor.

Proje için yapılan programa Fountain Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, Pasifik Diyalog Filipinler Vakfı Başkanı Cihangir Arslan, Filipinler Jandarma Komutanlığı Sivil Operasyonlar Komutanı Albay Arnulfo Marcelo B. Burgos, çok sayıda komutan ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Filipinler’de bünyesinde Türk okullarını bulunduran ICAD Vakfı yöneticileri eğitime ve topluma katkısı olacak bu projelere maddi ve manevi destek olacaklarını söylediler.

Programda konuşma yapan Jandarma Komutanlığı Sivil Operasyonlar Komutanı Albay Arnulfo Marcelo B. Burgos, “Türk yetkililere teşekkür ederek, yaptığımız projelerde sizlerin desteğini ve katkılarını görmek bizleri mutlu ediyor. Böyle projelerde bizlerle hareket ederek bize cömertlik ve yardımseverlik örneği sunuyorlar.” dedi.

“Kültürel ve Sosyal Dayanışma” projesi ile özellikle yerel halkla beraber hareket ederek çocukların, genç nesillerin topluma kazandırılması, sağlıklı bir biçimde yetiştirilmesi amaçlanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.