Feza Koleji, Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları’ndan 2 Madalya İle Döndü

Feza Koleji, Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları’ndan 2 Madalya İle Döndü

22. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda üstün başarı gösteren Özel Feza Eğitim Kurumu öğrencileri kazandığı 2 madalya ile bilimsel alanda en iyi okullar arasında yer aldı. Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, öğrencilerinin...

22. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda üstün başarı gösteren Özel Feza Eğitim Kurumu öğrencileri kazandığı 2 madalya ile bilimsel alanda en iyi okullar arasında yer aldı. Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, öğrencilerinin elde ettiği başarının başta Samsun olmak üzere bölgenin eğitimi için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavları’na 86 farklı okuldan öğrenci katıldı. Bu sınav sonucunda 329 öğrenci yaz hazırlık okuluna davet edilirken Türkiye derecelerini gösteren “İkinci Aşama” sonuçları ise Ankara’da düzenlenen törenle açıklandı. Biyoloji dalında Özel Feza Eğitim Kurumları’na bağlı öğrenciler gümüş ve bronz madalya kazanarak Türkiye derecelerini aldı. Okul öğrencilerinden Müberra Meral Özdemir Türkiye ikinciliği ile gümüş madalya, Ahmet Esat Semiz ise Türkiye üçüncülüğü ile bronz madalya kazandı. Öğrenciler, TÜBİTAK tarafından madalya, para ödülü, üniversite giriş sınavın da ek puan ve üniversite hayatı süresince burs ile ödüllendirildi.

Ödüllerin yanı sıra dereceye giren öğrencilerin Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmek için, yarıyıl tatilinde düzenlenecek Kış Okulu Kampı’na davet edildiğini belirten Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut: “Öğrencilerimiz kamp sonrası ise yapılacak sınav sonucuna göre Biyoloji Milli Takımı’na girerek ülkemizi temsil edecek. TÜBİTAK Olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilerimizi, emeği geçen öğretmenlerimizi ve ailelerini kutluyorum. Bu başarı ile ülkemizde en iyi okullardan biri olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış olduk. Karadeniz Bölgesinde en çok madalya alan okul olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

FEZA BAŞARISINI TAÇLANDIRDI

Feza Koleji 2013 yılında düzenlenen olimpiyatlardan da üç madalya ile dönerek Samsun’un gururu olmuştu.Özel Feza Eğitim Kurumları son 3 yılda 8 madalya kazanarak Türkiye derecelerini topladı. Karadeniz Bölgesinde ve Samsunda ilk defa ülkemiz Biyoloji Milli takımına öğrenci gönderdi. Geçen yıl Endonezya da yapılan Uluslar arası Biyoloji bilim yarışmalarında Feza Lisesi öğrencisi Müberra Meral Özdemir mansiyon ödülü kazanmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.