Fevzi Kayacan başkanlığı bırakıyor

Fevzi Kayacan başkanlığı bırakıyor

Avukatlar, yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Konya Barosu'nda Ekim ayında yapılacak genel kurul için seçim çalışmaları şimdiden başladı.

Avukatlar, yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Konya Barosu'nda Ekim ayında yapılacak genel kurul için seçim çalışmaları şimdiden başladı. 2010 yılından bu yana Konya Baro Başkanlığı görevinde bulunan Fevzi Kayacan, yeniden aday olmuyor. Son 3 seçimde avukatların önemli bir kısmının verdiği destekle ipi göğüsleyen Fevzi Kayacan, başkanlık görevini bırakıyor. Konya Barosu Birlik Grubu da başkan adayını belirledi. Grubun adayı Avukat Suat Altınsoy. İlke Grubu'nun adayı ise Mustafa Aladağ oldu. Aladağ, seçimde İlke Grubu adayı olarak başkanlık için yarışacak. Aladağ'ın delege olarak katıldığı son seçimde Başkan Kayacan'dan daha fazla oy aldığı öğrenildi.

genel-kurul.jpg

Demokrat Grubu ise adayını henüz kamuoyuyla paylaşmadı. Avukat Ziya Sevgili'nin de Demokrat Grubu'ndan aday olacağı kulislerde konuşuluyor. Öte yandan 2014 yılındaki seçimde Konya Baro Başkan Fevzi Kayacan, Konya Barosu Eski Başkanı Hasan Özen ve Avukat Hilmi Erkin başkanlık için yarışmıştı. Birlik Grubu, İlke Grubu, Demokrat Avukatlar Grubu ve Değişim Grubu olmak üzere 4 grubun yarıştığı Konya Barosu seçimlerini Birlik Grubu kazanmıştı. Fevzi Kayacan kullanılan bin 312 oyun 579'unu alarak yeniden başkanlık koltuğuna oturmuştu. İlke Grubu Adayı Hasan Özen 517 oy, Demokrat Avukatlar Grubu Adayı Hilmi Erkin ise 213 oy almıştı. Konya Barosu'na kayıtlı bin 600 avukatın, sadece bin 312'ü oy kullanmıştı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

mustafa-aladag.jpg

Mustafa Aladağ

 

suat-altunsoy.jpg

Suat Altunsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.