Fethiyeli Girişimcilere Kefilsiz Kredi İmkanı Veriliyor

Fethiyeli Girişimcilere Kefilsiz Kredi İmkanı Veriliyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Bankası Fethiye Şubesi arasında girişimcileri ve turizmcileri sevindirecek kredi anlaşması yapıldı. İmzalanan protokol kapsamında girişimciler Avrupa Yatırım Fonu kaynaklı teminat şartı olmayan düşük...

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Bankası Fethiye Şubesi arasında girişimcileri ve turizmcileri sevindirecek kredi anlaşması yapıldı. İmzalanan protokol kapsamında girişimciler Avrupa Yatırım Fonu kaynaklı teminat şartı olmayan düşük faizli kredi alabilecekler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Ziraat Bankası Fethiye Şubesi Müdürü Caner Yıldırım'ın imzaladığı ve FTSO Meğri Salonunda yapılan törene Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Ziraat Bankası Fethiye Şubesi Müdürü Caner Yıldırım, katıldı.

Ziraat Bankası Fethiye Şubesi Müdürü Caner Yıldırım protokol sonrasında atılan imzaların getireceği avantajlar hakkında bilgi verdi. Protokolü yapmakta biraz geciktiklerini anlatan Yıldırım, imzalanan ptorokolde bahsi geçen kredinin Avrupa Yatırım Fonu kaynaklı olduğunu belirtti. Bu kredinin özelliğinin düşük faizli olması ve teminat şartının istenmemesi olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biliyorsunuz esnafın en büyük problemi krediyi alırken teminatta yaşadığı sıkıntı. Avrupa Yatırım Fonu bu imkânı sağlıyor. Bir yılını doldurmuş ve 5 yıla kadar olan işletmelerde hiçbir şartla teminat istenmeyecek. Kefili Avrupa Yatırım Fonu olacak." dedi.

Turizm işletmecileri için sezon ödemeli kredi imkânı da sunduklarını ifade eden Ziraat Bankası Fethiye Şubesi Müdürü Caner Yıldırım, “Oda'ya üye olan turizm işletmelerine 36 aydan 66 aya kadar vadeli kredi veriliyor. Normal gösterge faizimizden 2-3 puan aşağıda kredi kullandırılabiliyor. Turizm işletmelerinin bilindiği gibi girdileri dönemsel. Kışın hiç ödeme olmadan yaz ödemeli yapabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

FTSO Başkanı Akif Arıcan da tarım kesiminden çıkıp tüm segmentlere hitap edebilen bir banka ile protokol yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. Üyelerden kredileri doğru şekilde kullanmalarını isteyen Arıcan, "Bu kredilerin kendilerini yenileyerek, bulunduğu seviyeden bir üst seviyeye çıkmasında katkısı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.