Fen Ve Teknoloji Dersini Sevdirmek İçin 'Hücre Modeli Yarışması'

Fen Ve Teknoloji Dersini Sevdirmek İçin 'Hücre Modeli Yarışması'

Kars'ta faaliyet gösteren Özel Sultan Alparslan Koleji 6.sınıf öğrencilerinin fen ve teknoloji derslerini sevmeleri için 'Hücre Modeli Yarışması' düzenledi. Kolejin, kantin alanında açılan hücre modelleri standında öğrencilerin yapmış...

Kars'ta faaliyet gösteren Özel Sultan Alparslan Koleji 6.sınıf öğrencilerinin fen ve teknoloji derslerini sevmeleri için 'Hücre Modeli Yarışması' düzenledi.

Kolejin, kantin alanında açılan hücre modelleri standında öğrencilerin yapmış oldukları modeller diğer öğrencilere tanıtıldı. Birbirinden farklı hücre modelleri öğrencilerin ilgisini çekti. Fen ve teknoloji derslerinin görülerek ve uygulanarak öğrenilmesini sağlamak amacıyla 6. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren ders öğretmeni Aslı Özkılıç, "Öğrencilerimize, fen ve teknoloji dersini sevdirmek için böyle bir çalışmaya imza attık. Derslerimizi, yaparak, yaşayarak ve konu hakkında çalışma içerisinde olarak öğrencilerimize daha iyi öğretmeyi amaçlıyoruz. Bu tip çalışmaları ilerleyen haftalarda da yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Öte yandan yarışmadaki hücre modelleri okuldaki öğretmenlerden oluşturulan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışma sonucunda, 1. Ali Numan Arzık, 2. Bilal Numan Çevik olurken, 3.lüğü ise Aysima Güzelderen adlı öğrenci elde etti. Dereceye giren öğrenciler, okul müdür yardımcısı Erhan Çamlıdağ tarafından madalya ile ödüllendirildi.

Çamlıdağ yaptığı açıklamada, "Etkinliklerimiz, okulumuzun akademik takvimi çerçevesinde artarak devam edecektir. Bu plan bütün veli ve öğrencilerimizle paylaşıldı." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.