Fatih Koleji, Öğrencilerini Uluslararası Proje Yarışmalarına Hazırlıyor

Fatih Koleji, Öğrencilerini Uluslararası Proje Yarışmalarına Hazırlıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji kampüsünde proje yarışması düzenlendi. 25 öğrencinin 14 proje ile katıldığı yarışmada kıyasıya mücadele dikkat çekti. Ereğli Özel Fatih Koleji öğrencileri için ulusal ve uluslararası...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji kampüsünde proje yarışması düzenlendi. 25 öğrencinin 14 proje ile katıldığı yarışmada kıyasıya mücadele dikkat çekti.

Ereğli Özel Fatih Koleji öğrencileri için ulusal ve uluslararası yarışmalar öncesinde ön yarışma yapıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ön hazırlık mahiyetinde öğrenciler için proje hazırlama ve sunma yarışması düzenlenirken, okul içinde yapılan yarışmaya 25 öğrenci toplam 14 projeyle katıldı. Dereceye giren öğrenciler okul idaresi tarafından ödüllendirildi.

Yarışmada 'Doktoru Sevdirelim Korkuları Yenelim' adlı proje ile Delfin Özdemir ve Elif Naz İbiş birinci, 'Çeşmeden Gelen Güç' adlı proje ile Başak Sert ve 'Çevreye Duyarlı Ev' adlı proje ile Ebrar Çelik ikinci, 'Işıklı Terlik' adlı proje ile Henna Hendek ve 'Rüzgarmatik' adlı proje ile Hakan Çetinkaya da üçüncülüğü elde etti.

Proje yarışmasıyla alakalı açıklamada bulunan Okul Müdürü Sadi Yanık, “Öğrencilerimize proje yaptırmak eğitim sistemimizin bir neticesidir. 2014 yılında öğrencilerimiz 5 ayrı ülkede yapılan proje yarışmalarında 4 dünya derecesi ve 43 madalya ile Ereğlimizin ve okulumuzun övünç kaynağı olmuşlardır. Öğrencilerimizi hayata tüm yönleriyle hazırlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kendi hazırladıkları projelerle konuyu daha iyi kavrıyor, araştırma ve geliştirme kabiliyetlerini artırıyorlar. Dereceye giren ve projeye katılan tüm öğrencilerimi kutluyorum." dedi.

Projeye katılan öğrenci velilerinden Sebahattin Avşar da "Okulumuzun bu tür yarışmalar düzenlemesini destekliyorum. Çocuklarımız üzerinde olumlu etkiler bırakıyor. Bu etkinliklerin, çocuklarımızın özgüvenlerinin gelişmesine, hem ders başarılarının artmasına vesile olmasından dolayı önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.