Fas ile ticari ve kültürel ilişkiler artacak

Fas ile ticari ve kültürel ilişkiler artacak

TBMM Fas Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Fas ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini söyledi.

TBMM Fas Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Fas ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini söyledi.
İzmit ile Fas'ın Tiznit kenti arasında imzalanan ''kardeş şehir'' protokolünün ardından 24 kişilik Fas heyeti, TBMM'de Fas Dostluk Grubu üyeleri ile bir araya geldi.
Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, İzmit ile Fas'ın Tiznit kendi arasındaki bu dostluğun Türkiye ve Fas'ın tamamına yayılacağını belirtti.
Türkiye ile Fas arasında kültür, inanç ve dini değerler bakımından ortak noktalar olduğunu ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:
''Fas, Kuzey Batı Afrika'da çok önemli stratejik bir konumu olan devlettir. Türkiye ise Asya ve Avrupa toprakları üzerinde stratejik önemi büyük bir ülke. Son zamanlarda ekonomik ve kültürel anlamda önemli atılımlarda bulunan Türkiye, sanayi ve tarımsal üretim alanlarında önemli başarılar elde etmiştir. Türkiye, tarımsal alet üretimi bakımından da oldukça iyi durumdadır. Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimizin başarılı çalışmaları neticesinde dünyanın adeta parlayan yıldızı haline gelmiştir. Bazı Çin firmalarının da ürettikleri ürünlerine 'Made ın Turkey'' damgası vurarak Orta Doğu, Afrika ve Kafkasya'da satışa sunduğu yönünde haberler çıktı. Bu da gösteriyor ki Türkiye ticari itibarı ve kredisi yüksek bir ülke olmuştur. Fas da bizim kardeş ülkelerimizden birisidir.''
Yerlikaya, Fas ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini vurguladı.
Dostluk Grubu Başkanvekili Fatih Han Ünal ise Fas ile Türkiye arasındaki kardeşliğin imzalanan ''kardeş şehir'' protokolü ile artacağına inandığını, bu kardeşliğin de iki ülkenin arasındaki ticaret ve turizmin artmasına katkıda bulunacağını bildirdi.
Fas heyetine Meclis lokantasında bir öğle yemeği verildi. Yemeğe Tiznit Belediye Başkanı Abdellatif Ouammou, Başkan yardımcıları, Fas'ın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteci Abella Bouaddi katıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.