'Fakirin Boğazından Geçecek Kurban Etine Dahi Müdahale Ediyorlar'

'Fakirin Boğazından Geçecek Kurban Etine Dahi Müdahale Ediyorlar'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, iktidar partisinin fakir fukaranın boğazından geçecek kurban etine dahi müdahale eder hale geldiğini söyledi. Kimse Yok Mu Derneği’ne hukuksuz el koyma planına tepki gösteren Özel, “Kurban Bayramı'na...

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, iktidar partisinin fakir fukaranın boğazından geçecek kurban etine dahi müdahale eder hale geldiğini söyledi. Kimse Yok Mu Derneği’ne hukuksuz el koyma planına tepki gösteren Özel, “Kurban Bayramı'na üç gün kala bir haber gelmişti. O da Kimse Yok Mu Derneği’nin bağış toplaması, kurban kesmesi yasaklanmıştı. Şimdi gördüğümüzde, sahada ölçülen de odur ki sadece ve sadece iktidar partisinin bir oluşuma duymuş oldukları rahatsızlık ve başlattıkları cadı avı artık öyle bir hırs noktasına geldi ki fakir fukaranın boğazından geçecek lokmaya dahi müdahale eder hale geldiler.” dedi.

Bu derneğin daha önce bu faaliyetleriyle ilgili defalarca denetlendiğini ve herhangi bir eksik ve aksak bir hususa rastlanmadığını belirten Özel, “Böyle olduğu halde Kurban Bayramı'na üç kala yapılan bu yasaklama, aslında zamanın başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Gerekirse cadı avı yapacağız' dediği ifadenin hayata geçtiğini gösteriyor ama bu cadı avından artık gözlerinin hiçbir şeyi görmediğini, özelikle fakir fukara, garip gurabanın boğazından geçecek iki lokma kuru kurban etine kadar da bu elin uzandığını görüyoruz. Bu hırsın çok doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyoruz ve kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Özel, şöyle devam etti: “Geçmişte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir pingpong maçı gibi birbiriyle çelişen ifadeler olurdu. Bayramdan öncede Kimse Yok Mu Derneği’nin bağış toplamasının yasaklandığı söylendiğinde ilk önce Bülent Arınç, ‘Yok böyle bir şey’ demişti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Böyle bir şey var’ diyerek Bülent Arınç’ı yalanlamıştı. Geçmişteki birbiriyle çelişen ifadelerin yönetilmesi ve bir pingpong maçı gibi gelip gitmesi ifadeleri yine yaşandı ama yaşanan bu sefer şu, pingpong maçının tarafları aslında Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Artık Başbakan unvanı yok, artık Cumhurbaşkanı unvanı var. Başbakan Ahmet Davutoğlu ne yapıyor diye bakarsanız, bu pingpong maçında kaçan topları toplayıp getiriyor herhalde, çünkü tamamen etkisiz bir eleman. Ülkeyi yöneten Recep Tayyip Erdoğan. Ondan sonra karşısında birtakım güya çelişkili ifadeleri yine Bülent Arınç yapıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da pingpong maçını izliyor. Top dışarı çıkınca da koşup topu getiriyor ve Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne tekrar koyuyor.” dedi.

Devlette devamlılığın esas olduğunun altını çizen Özel, “Kimse Yok Mu Derneği’ne TBMM’nin bir hizmet madalyası verildiği sırada devletin başı yine Recep Tayyip Erdoğan’dı. Şimdi ona sorarlar, ‘O gün mü doğru yaptın, bugün mü doğru yaptın?’ Eğer bugün doğru yapıyorsan, o gün madalyayı niye verdin? O gün doğru yapıyorsan, bugün şimdi bu derneğin üzerine gidip itibarsızlaştırmaya çalışıyorsun. Bu sorunun cevabı, Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar partisidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.