Faiz batağına çekiyor

Faiz batağına çekiyor

'Çeyiz Hesabı'nı eleştiren Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muhammed Akkan, “Uygulamayla bankalar adeta aç kurt misali gençlerimizi faize bulaştırma işinde yarışmaktadır” dedi

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muhammed Akkan, 'Çeyiz Hesabı' hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı partinin ilçe başkanlığında gerçekleştirildi. Hükümeti eleştiren Muhammed Akkan, kanundan geri adım atılmasını istedi. Akkan, “Bildiğiniz üzere hükümet gençlerin evlendirilmesine yönelik bir takım çalışmalar yapmaktadır. Hükümetimizin yapmış olduğu bu çalışmalar bizlerin dikkatini çekmiş lakin işin neticesi bizleri fevkalade üzmüştür. Hükümet gençlerin evlenmesine yönelik ‘Çeyiz Hesabı’ adı altında bir kanun yayınlanmıştır. Bu kanun ile bankalarda çeyiz hesabı açma zorunluluğu getirilerek gençleri faiz tuzağına düşürmek suretiyle geleceğimizin teminatı ailelerin temeli sarsılmıştır. Hükümet biz gençlere şunu diyor sen eğer 27 yaşını doldurmamışsan bankada hesap aç en az 3 yıl biriktir, sonuçta biriktirdiğin paranın yüzde 20’sine varan hibeyi ben sana vereyim. Ancak burada asıl mesele bankaların takınmış oldukları tavırdır.

Bankalar, gençlerimizi faiz tuzağına bulaştırmak için türlü tekliflerle milletimizin beynini bulandırıyor, işin açıkçası gençlerimiz faize alıştırılıyor. Böylece yuvaların temeli faiz dinamiti ile örülüyor, ama biz biliyoruz ki faiz alan da veren de Allah ve Resulüne harp ilan etmiştir.  Bankalar ise adeta aç kurt misali gençlerimizi faize bulaştırma işinde yarışmakta ayrı ayrı bankalar her gün mesajlar atarak çeyiz hesabına özendirmektedirler. Devletler burada halkının kötülükten sakınması, iyiliğe yönelmesi için önder olmalıdır. İstikamet bozucu değil düzenleyici, ıslah edici olmalıdır. Bu gerekçe ile hükümetimizin atmış olduğu bu yanlış adımdan hemen geri adım atmasını bu tahribatın önlenemez seviyeye gelmeden hemen son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

BANKALARA PEŞKEŞ ÇEKİYOR

“Biz hükümetin gençleri neden bankalara peşkeş çektiğini anlamakta zorluk çekiyoruz” diyen Akkan, “Neden böyle bir işi bankalara havale eder de kendi kurumları vasıtasıyla bu işi gerçekleştirmez. Biz bu işin helal yoldan yapılması için devletimize iki öneride bulunacağız. Birincisi devlet bir fon oluşturur, buraya gençler paralarını yatırır devletin havuzunda biriken bu paradan 3 yıl sonra yine hibesini verir. İkincisi nasıl çocuğu olanlar nüfustan bu durumu ibraz etmeleri ile yardım alıyorlarsa evlenen çiftler evlilik cüzdanlarını göstermek suretiyle yardımı alırlar. Devletin amacı gençleri evliliğe özendirmek gayri meşru ilişkilerin yaşanmasını engellemekse düğün yapan evlenen gençlere hibe vererek bunu yapar. Sonuç olarak, Allah’ın emri Peygamber’in sünneti olan evliliğe Allah’a ve Resulüne savaş açarak başlanmamalıdır” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM SÖNMEZ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum