EYT izdihamına polis müdahale etti

EYT izdihamına polis müdahale etti

İlgili düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Emeklilikte yaşa takılan (EYT) emekli adayları bugün SGK'ya akın etti. İzdihama polis müdahale etti.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT yönetmeliği Meclis'ten geçti. Emeklilik hakkı kazananlar başvurularını e-Devlet ve SGK merkezleri aracılığıyla gerçekleştiriyor.

 'Emeklilik başvurularını e-Devlet'ten yapın' uyarılarına rağmen SGK'ya akın bugün de devam etti. Vatandaşlar SGK önlerinde metrelerce kuyruk oluştururken Esenyurt SGK binası önünde ise izdiham yaşandı. Yaşanan izdihama polis müdahale etti.

SIRA BEKLEYENLER ARASINDA İZDİHAM

Esenyurt'ta ise sıra bekleyenler arasında zaman zaman izdiham yaşandı. Tartışmaların da çıktığı kuyruktakilere polis müdahale ederek olayların büyümesini engelledi. Esenyurt SGK binasının önüne sabah saat 07.00'de geldiğini söyleyen Erdi Öztürk, "Herkes saat 05.00'te gelmiş. Bakalım bize sıra ne zaman gelecek" dedi. Hüseyin Bayram ise, "Akşam saat 03.00'ten itibaren buradayım. İçeri tam girecektim herkesi dağıttılar. Mağdur oldum şu anda. Gelen herkese iş yerlerine götürmek için kâğıt verdiler. Sonra çıkışlarını almak için tekrar gelecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.