Eylemde 'Kamera' Tartışması

Eylemde 'Kamera' Tartışması

Kobani’ye destek için Galatasaray Meydanı’nda toplanan eylemcilerle polis arasında gerginlik çıktı. Polis kamerasının çekim yapmasını istemeyen eylemciler duruma karşı çıktı. Kısa süreli tartışmanın ardından eylem basın açıklamasıyla...

Kobani’ye destek için Galatasaray Meydanı’nda toplanan eylemcilerle polis arasında gerginlik çıktı. Polis kamerasının çekim yapmasını istemeyen eylemciler duruma karşı çıktı. Kısa süreli tartışmanın ardından eylem basın açıklamasıyla sona erdi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası üyeleri Kobani’ye destek için Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda toplantı. Slogan atıp pankart açan eylemcileri polis de kamera ve fotoğraf makinesiyle görüntülemeye çalıştı. Polisin görüntü almasına karşı çıkan eylemcilerle sivil polisler arasında tartışma çıktı. Kısa süren gerginliğin ardından basın açıklaması yapıldı. Sendika adına yapılan basın açıklamasında, “Kürt halkının bölgedeki kazanımları hedef tahtasına çakılmış durumdadır. Bölgede yaşayan birçok halkı vahşice katlederek ilerleyen çete Kobani’yi kuşatmış ve ağır silahlarla bombalamaya devam etmektedir. Kobani’de yaşayan halk katliam tehdidiyle karşı karşıya bulunmaktadırlar. Emperyalistler ve onların işbirlikçisi Türk sermaye devleti ise açık ya da üstü örtülü olarak IŞİD çetesine destek vermekte, bölgedeki çıkarları için halkların kanı üzerine pazarlıklar gerçekleştirmektedir. Kobani’ye destek eylemlerine gerçekleştirilen saldırılar ile onlarca insan katledilmiş, sokaklara salınan sivil faşist çeteler ile kirli saldırılar gerçekleştirilmekte, insanlar katledilmektedir. Kürt halkı bir kez daha baskı ve zorbalıkla teslim alınmaya çalışılmaktadır. Bu ülkede yaşayan halklar birbirlerine düşman edilmeye çalışılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’ların hazır bulunduğu eylem basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.