Expo 2016 Antalya'da Engelliler De Düşünüldü

Expo 2016 Antalya'da Engelliler De Düşünüldü

EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay, alan çalışmaları yapılırken çevre duyarlılığı ve engellilerin göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay, alan çalışmaları yapılırken çevre duyarlılığı ve engellilerin göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

    Antalya Ajansı Yönetimi, Antalya Kent Konseyi’nde bir sunum gerçekleştirerek, uluslararası sergiyle ilgili üyelerin merak ettiği konular hakkında açıklamalarda bulundu. Antalya Kent Konseyi’nin düzenlediği toplantıya EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, ajans yöneticileri ve alana hazırlanan proje ile ilgili müşavirlik hizmeti veren Artı Koba Şirketler Grubu yöneticileri katıldı. Genel Sekreter Gülay ve beraberindeki yöneticiler, 2016’da açılacak Evrensel Botanik EXPO’sunun hazırlık süreciyle ilgili konsey üyelerine bilgi verdi.

    Genel Sekreter Selami Gülay, EXPO 2016’nın Antalya için önemi üzerinde durarak herkesi bu konuda işbirliğine davet etti. Gelecek nesiller için yeşil bir dünya’ ana fikriyle kurulacak dünya bahçesinin çevre dostu çok sayıda tema içereceğini belirten Gülay, organizasyon kapsamında çevre konusunda panel, sempozyum, konferans gibi 20 bin etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti.
EXPO 2016 logosunun farklı dillerde hazırlanmasına ilişkin talebinin kısa sürede hayata geçirileceğini kaydeden Gülay, organizasyonun tanıtımı konusunda turizmcilerden de destek beklediğini belirtti.
    
    Proje kapsamında hayata geçirecekleri sanatla bütünleşmiş çok sayıda çalışma olduğunu kaydeden Gülay, “Doğaya, çevreye, insanlığa ve geleceğe yönelik bir dünya sergisi olan EXPO 2016, engellileri de düşünerek tamamen engelsiz tasarlanan bir projedir. ” dedi.

    Alana yapılacak simge kulenin yarışmayla belirlenmesi durumunda, projenin tamamına nasıl entegre edileceği konusunu açıklayan Gülay şunları söyledi: “Müşavir firma yetkilileri, yarışma tarihine kadar yapılacak çalışmalarda elde edilecek donelerin yarışmaya katılacaklara veri oluşturacak ve böylece kulenin, proje geneline tezat olmayacak. EXPO, bölgesel kalkınma projeleri. Antalya için düşünülen birçok yatırım, kentin EXPO’ya ev sahipliği yapacak olması sebebiyle hız kazandı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen tüm yol ve kavşak çalışmalarının, EXPO 2016 takvimine yetiştirilmesi hedefleniyor.”

    Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Bodur, uluslararası sergiye hazırlık kapsamında bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar ve önümüzdeki süreçle ilgili planlamaları anlatan bir sunum yaptı. Ufuk Bodur’un ardından konuşan müşavirlik firması Artı Koba Şirketler Grubu’nun yöneticisi Mehmet Şenol da 300 gün içerisinde hazırlanıp sergi alanına uygulanacak olan master planın içeriğinden bahsetti. Şenol, proje çalışmalarının alanda devam etmekte olan Aksu ve Tehnelli Çayı Islah Projesi’yle paralel gideceğini söyledi.

    Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da EXPO 2016 sürecinin başarıyla tamamlanabilmesi için her türlü katkıya hazır olduklarını ileterek organizasyonla ilgili bilgilendirmenin devam etmesini istedi.

    Antalya Kent Konseyi’nin düzenlediği toplantıya EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, ajans yöneticileri ve alana hazırlanan proje ile ilgili müşavirlik hizmeti veren Artı Koba Şirketler Grubu yöneticileri katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.