Esenyurt'ta Kobani Eylemi

Esenyurt'ta Kobani Eylemi

Esenyurt'ta, gösteride hayatını kaybeden hayatını kaybeden Mert Değirmenci için eylem düzenlendi. Eylemde, IŞİD ve hükümet de protesto edildi. Emek Partisi (EMEP) tarafından organze edilen gösteriye bir çok sivil toplum kuruluşu, sendika ve...

Esenyurt'ta, gösteride hayatını kaybeden hayatını kaybeden Mert Değirmenci için eylem düzenlendi. Eylemde, IŞİD ve hükümet de protesto edildi.

Emek Partisi (EMEP) tarafından organze edilen gösteriye bir çok sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Konuşmalarda AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yapıldı. Esenyurt yolu üzerinde toplanan kalabalık attıkları sloganlar ve taşıdıkları Mert Değirmenci’nin posterleri eşliğinde EMEK Partisi’nin Esenyurt ilçe başkanlığına kadar yürüdü. Polisin herhangi bir önlem almadı gösteride bir taşkınlık yaşanmadı.

Göstericiler, yürüyüş sırasında 'Mert Değirmenci ölümsüzdür', 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP', 'Katil IŞİD Ortadoğu’dan defol', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Bedel ödedik bedel ödeteceğiz', 'Biji Berğodana Kobanê', 'Faşizme karşı omuz omuza' şeklinde sloganlar attı

Gösteride bir konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, "Kürt halkını ve gençliğini, Vandalizm’le suçlamak, halkı bir kez daha karşı karşıya getirmeye çalışan söylemlerde bulunmak, bu halkların barışına ve bir arada bulunmalarına yapılabilecek en büyük kötülüktür.” dedi. Tüzel, AKP hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Tüzel, AKP hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtlere uşaklığı ve onursuzluğu dayattığını iddia etti.

Tüzel, konumasını şöyle sürdürdü: "Bugün Türkiye devletini yöneten AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürtlere onursuzluğu, uşaklığı ve işbirlikçiliği dayatıyor. Suriye rejimine karşı savaşmaya kendi yanında hareket etmeye zorluyor. Emperyalist planlara boyun eğmeyi, kendi geleceğine sahip çıkmaktan vaz geçmeye davet ediyor." şeklinde konuştu.

Tüzel konuşmasını, “Onlar hayal görmesinler, savaşçı güçler hayal görmesinler, düştü düşecek diyenler yanılacak, genç bendeleriyle silahlara kaşı bedenleriyle siper olanlar, bir aya aşkındır direnenler ve onlarla birlikte sokaklarda direnen halklar Mert Değirmenci gibi gen devrimci isçi sınıfı kazanacak. Yaşasın halkların kardeşliği.” sözleriyle bitirdi.

EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ise yaptığı konuşmada, “Yanı başımızda bir vahşet yaşanıyor bir insanlık dramı yaşanıyor. Bir halk katlediliyor. Ne yazık ki dünyayı ve ülkemizi yöneten egemenler bu katliama seyirci kalıyor. Bırakın seyirci kalmayı katliam yapan IŞİD çetesini desteklendiriyor, silahlandırıp güçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul Eş başkanı Emrulah Bingül de, “İşçi emekçi bir kardeşimiz maalesef Kobani ile dayanışmak üzereyken kurşunlanarak katledildi. Mert yoldaşımızın, 40’a yakın vatandaşımızın, katili ve katilleri çok bellidir. Çok nettir. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Ala, son dört beş gündür yaptıkları açıklamalarda hayatını kaybeden 40’a yakın vatandaşımızı katileri kim olduğunu ortaya koymakta.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.