Esen, 5 yılı değerlendirdi

Esen, 5 yılı değerlendirdi

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, görevleri süresince katılımcı belediyecilik anlayışı ile her siyasi görüşten faydalandıklarını ve sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek problemlere çözümler ürettiklerini söyledi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Rixos Otel’de gerçekleştirilen toplantıya sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, basın temsilcileri, kaymakamlık ve Selçuklu Belediyesi birim müdürleri katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 2004-2009 yılı faaliyetlerini değerlendiren Esen, belediyelerinin işçi ve memura borcu olmayan ender belediyelerden olduğunu vurguladı. Selçuklu’da yolların yüzde 95’inin asfaltlandığını ifade eden Esen, “İlçede toplam bin kilometrelik yol ağına sahibiz. 3 bin 500 cadde ve sokakta alt yapı ve asfalt hizmeti yapıyoruz” dedi.
Konya'nın en çevreci belediyesi olduklarını savunan Esen, şunları kaydetti: “Yürütülen çevre çalışmaları ile şehrimizde yapılacak ağaçlandırma, yeşil alan ve rekreasyon alanlarının dünya standartlarına ulaştırılması hedefleniyor. Kent ormanları, mahalle parkları, pasif yeşil alanlar, basket sahalarının yanı sıra Konya’nın en büyük ağaçlandırma projeleri Selçuklu’da hayat buluyor. Ağaçlandırma çalışmaları kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve hemşehrilerimizin katılımıyla yürütülmektedir. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile her siyasi görüşten faydalanarak problemlere çözümler ürettik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.