Esafed Heyeti Romanya'da Ziyaretlerde Bulundu

Esafed Heyeti Romanya'da Ziyaretlerde Bulundu

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED), şimdi de Balkan ülkeleri ile işbirliği çalışmaları başlattı. “Dünya iyileşinceye kadar” sloganı ile yola çıkan ESAFED, bu kapsamda Romanya ile birlikte sağlık alanında yapılabilecek çalışmaları...

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED), şimdi de Balkan ülkeleri ile işbirliği çalışmaları başlattı. “Dünya iyileşinceye kadar” sloganı ile yola çıkan ESAFED, bu kapsamda Romanya ile birlikte sağlık alanında yapılabilecek çalışmaları masaya yatırdı. Romanya İzmir Başkonsolosu Ceracela Nicolaş'ın önerisiyle Romanya’ya giden ESAFED yetkililerini, Sağlık Bakanı Nicolae Banicioiu makamında kabul etti. Müsteşar Dorel Sandesc'in de katıldığı görüşmede öncelikle ESAFED’in faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Brifingden sonra konuşan Bakan Banicioiu, ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin ülkesine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ESAFED'in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Banicioiu, "Türkiye ile Romanya halkları her zaman iyi ilişkiler içerisinde olmuştur. Türkiye ile Romanya arasında eğitim, ticaret alanlarındaki çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Sağlık alanında bu tür ortak çalışmalar, iki ülke halkının daha yakından tanışmasına vesile olacaktır. Bakanlığım adına her türlü işbirliği yapmaya hazırız.” dedi.

Görüşmede sağlıkta işbirliği yapılması ve ortak projeler geliştirilmesi kararlaştırılırken günün anısına ESAFED adına Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz, Sağlık Bakanı Banicioiu’ya plaket takdim etti. Görüşmeden sonra, Bükreş’teki en büyük hastane olan Funden Hastanesi’ne bir inceleme gezisi düzenlendi. ESAFED heyetini, hastanenin yöneticisi Carmen Orban karşıladı. Hastane yöneticileriyle toplantı yapan ESAFED heyeti, sağlık alanında yapılabilecek ortak çalışma alanları hakkında istişarelerde bulunup işbirliği protokolü yapılmasını kararlaştırdı.

Bükreş’teki görüşmelerden sonra Focşani bölgesine geçen ESAFED heyeti, burada Pantelimon Hastanesi Yöneticisi Mindrila Constantin ile görüştü. Daha önce bir heyetle İzmir’e gelerek ESAFED’i ziyaret eden ve işbirliği protokolü imzalayan Constantin, ESAFED yetkilileri onuruna verdiği yemekte, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Daha önce ziyaret ettiğim İzmir’de samimi dostlarla tanıştım. Şifa Hastaneler Grubu'nun hastanelerini ve çalışmalarını yakından inceledim. ESAFED ile tanıştım, çalışmalarını tebrik ettim. Şimdi ESAFED’in bize gelmesi beni çok sevindirdi. İşbirliklerimizin artarak devam edeceğini ümit ediyorum.” dedi.

Daha sonra heyet, Bölge Valisi Nicuşor Halıcı tarafından kabul edildi. Her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Vali Halıcı, "Türkiye ile sağlık alanında her türlü ortak proje üretmeye hazırız. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak ve geliştirmek hepimizin ortak temennisidir. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ben ve ekibim olarak her zaman bu çalışmaların arkasında olacağız.” diye konuştu.

Daha sonra Fokşan bölgesi Odobeşti Belediye Başkanı Daniel Nicolaş’a misafir olan ESAFED heyeti, geceyi burada geçirdi. Ertesi günü Bükreş’e dönen heyet, Romanya Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Vasile Astarastoae ile biraraya geldi. Astarastoae da her türlü desteği vereceğini belirterek, bu tür çalışmalardan memnuniyet duyacağını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.