Erzurumlular 'Birleşen Gönüller'i İzlemeye Koştu

Erzurumlular 'Birleşen Gönüller'i İzlemeye Koştu

Erzurum'daki Sinema Salonlarında geçen hafta vizyona giren Birleşen Gönüller filmini, 10 günde 9 bin kişi izledi. 1940’lı yılların Sovyet Rusya’sından 1990’lara uzanan gerçek bir hikâyeyi anlatan Birleşen Gönüller filmi, 24 Ekim Türkiye'de...

Erzurum'daki Sinema Salonlarında geçen hafta vizyona giren Birleşen Gönüller filmini, 10 günde 9 bin kişi izledi.

1940’lı yılların Sovyet Rusya’sından 1990’lara uzanan gerçek bir hikâyeyi anlatan Birleşen Gönüller filmi, 24 Ekim Türkiye'de vizyona girmişti. Erzurum'da 31 Ekim Cuma günü sinema 3 sinema salonunda vizyona giren filme dadaşlar büyük ilgi gösterdi. Sinema işletmecileri, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nde vize dönemi olmasına rağmen izleyici sayısından memnun. Film talep devam etitği müddetçe gösterimde kalacak. Filme öğrencilerin yanı sıra ev hanımlarının büyük ilgi gösterdiği belirtildi.

Cinetekno sinema salonları işletmecisi Ertuğrul Akgün, 10 günde 9 bin kişinin filmi biletli olarak izlediğini söyledi. Hedeflerinin 20 bin izeleyiciye ulaşmak olduğunu anlatan Akgün,"Üniversite öğrencileri vize dönemi olduğu için pek sinemaya gelemiyor. Ancak esnaf, ev hanımları ve memurlar büyük ilgi gösteriyor. Beklentimiz 20 bin kişinin önümüzdeki 10 gün içerisinde filmi izlemesi." dedi.

Gruplara özel indirim yaptıklarını ve özel salonlarda Birleşen Gönüller'i izlettirdiklerine de vurgu yapan Akgün,"Halkımız bir davayı, bir aşkı anlatan Birleşen Gönüller'i sevdi. Daha çok ev hanımları gruplar halinde gilmi izlemeye geliyor. Film çıkışında istisnasız bütün bayanlar gözyaşları içerisinde, ellerinde mendille salonu terk ediyor." diye konuştu.

Özel sektörde muhasebecilik yaptığını belirten Serap Alemdar, tavsiye üzerine filmi izlemek için arkadaş grubuyla geldiğini söyledi. Filmin fedekarlık üzerine kurulduğunu ve kendisini çok etkilediğine değinen Alemdar,"Son yıllarda izlediğim en duygusal, en kaliteli Türk filmlerindenbirisi oldu. Film beklentilerimin üzerinde çok kaliteliydi. Herkese bu filmi izlemelerini tavsiye ediyorum. İnsani değerlerimizi, yozlaşan duygularamızı bir kez daha hatırlatan filmde dava insanı olmanın, çile çekmenin ve bir aşkın yolunda koşmanın mutluluğunu izledim." şeklinde konuştu.

BİRLEŞEN GÖNÜLLER

2. Dünya Savaşı döneminde geçen filmde, yolları trajik bir şekilde ayrılan iki aşığın hikayesi ele alınıyor. Niyaz ve Cennet yeni evli bir çifttir. Ancak alevlenen savaş, yaşadıkları köye kadar yaklaşır ve Nazi işgalinden kaçmak isterken yolları ayrılır. Niyaz trenden atlar, Cennet ise atlayamadan yakalanır. Doğumunu dahi trende yapar ve birçok sefaletle tek başına yaşamak zorunda kalır. Takvimler 1990 yılına ilerler ve tıpkı onlar gibi birbirlerine aşık bir çift Türkiye'den Kazakistan'a gider. Amaçlarıysa çorak topraklarda okul inşa etmektir...

Çekimleri Türkiye ve Bulgaristan'da gerçekleştirilen film, İkinci Dünya Savaşı döneminde geçen bir aşk hikayesini konu ediniyor. Filmin yönetmen koltuğunda Hasan Kıraç bulunurken oyuncu kadrosunda Hande Soral, Serkan Şenalp, Sema Çeyrekbaşı ve Atılgan Gümüş gibi isimler yer alıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.