Erken yaşta spor çok faydalı

Erken yaşta spor çok faydalı

TOFAŞ Konya Basketbol Okulu yetkilisi Fevzi Keçeli, okulları ve spora erken başlanmasının faydaları hakkında açıklamalarda bulundu.

TOFAŞ Konya Basketbol Okulu hakkında bilgi veren Fevzi Keçeli, Selçuklu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ısıtmalı Spor Salonu’nda 06-17 yaş arasındaki çocuklara Cumartesi ve Pazar günleri basketbol eğitimi verdiklerini Konya’da 12 dev adamları ve potanın perilerini yetiştirdiklerini söyledi. Eğitimlerinde ilk haftanın ücretsiz olduğuna ve özürlü çocuklara da basketbol eğitimi verdiklerine dikkat çeken Tofas Konya Basketbol Okulu yetkilisi Keçeli, ‘’Basketbolun çok zevkli bir spor olması, kişisel katkı ve gelişmede geniş ölçüde olanak tanıması çocukları mutlu ederken onlara bağımsızlık duygusunu da verir. Bu ortamda vücut bir yandan güçlenirken, diğer yandan çocuğun kişiliğinde ve zekâsında da güçlenme olur. Sosyal gruplar arasındaki mesafeler azalır ve çocukların ilk toplumsal tecrübelerini yaşayacakları yeni gruplar doğar’’ dedi.
Değişen yaşam şekli ve trendler hayatın kaçınılmaz bir gerçeği ancak sağlıklı nesiller için daha fazla hareket etmek gerektiğini, bu anlamda erken yaşta spora başlamanın pek çok avantajları bulunduğunu söyleyen  TOFAŞ Konya Basketbol Okulu yetkilisi Fevzi Keçeli, ‘’Fiziksel aktivite, durağan yaşam ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunlarının önlenmesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca, kas-iskelet sistemi gelişimini olumlu yönde destekliyor. Bunlara ek olarak da çocuğun sosyalleşmesine yardımcı oluyor, öz güvenini artırıyor. Basketbolun, kendi içinde barındırdığı kurallar, düzenlemeler ve uygulamalar; aslında disiplin dediğimiz sistemi çocuğa öğretir. Antrenman yapmak, zamanında oyuna başlamak, kurallara uymak, çocuğunuzun tüm hayat kalitesini etkileyecek davranışlar kazanmasını sağlar. Yenilgiyle, rekabetle baş etme, tekrar deneme, hakemle, koçla, takım arkadaşlarıyla ilişki, belli bir amaca yönelme, hedefe ilerleme gibi durumlar, çocuğunuzun ileride yetişkin bir birey olduğunda, hayatında kullanacağı önemli ve gerekli yetilerdir. Spor etkinliklerinin kazandırdığı sosyal ve fiziksel beceriler, çocuğunuzun toplum içindeki kabulünü artırır, sağlıklı olmasını destekler, kötü alışkanlıklardan uzak durmasına yardımcı olarak, sorumluluk duygusunu besler’’dedi

Basketbolun, çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra zekâ gelişimine de son derece olumlu katkılar sağladığını önemle vurgulayan Keçeli, ‘’Bunun yanı sıra iş hayatından sosyal hayata kadar her alanda ihtiyaç duyacağı ve kendisine yarar sağlayacak takım çalışmasının özünü de basketbol ile kazanmış olur. Çocuk basketbol oynadığı ve düşündüğü süre zarfında zararlı bir takım alışkanlıkları edinmekten uzak durur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.