Erdoğan'ı yerden yere vurdu

Erdoğan'ı yerden yere vurdu

MHP lideri Bahçeli grup toplantısında Erdoğan'ı yerden yere vurdu

MHP lideri Devlet Bahçeli yeni yasama yılının ilk grup toplantısında Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın 2023 vizyonunun MHP’nin 1997'den beri savunduğu proje olduğunu söyleyen Bahçeli, Erdoğan'ın kes kopyala yöntemi ile kendilerine mal ettiğini söyledi.

Pazar günü gerçekleştirilen 4.Olağan Büyük Kongreyi de eleştiren Bahçeli, ''Güçlü ihtimal AKP, CHP, BDP, PKK bölünme karesinin dört üyesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne kazma vurmaya başlayacaktır.  Barzani AKP kongre salonunda el üstünde tutulmuş Başbakan tarafından kucaklanmıştır.

MHP yapılan davete gitmeyerek gerekli açıklamayı yapmıştır. Bizim gittiğimiz yerlerde kanlı eller olmayacaktır, bizim bulunduğumuz yerde hainler bulunmayacaktır. Onlarla el ele göz göze oturulmuştur. Peşmerge başı cumartesi PKK'lılarda parzarda AKP'lilerle yanak yanağa diz dize oturulmuştur.
Üstelik kürsüye çıkarken Türkiye seninle guru duyuyor diye sevgi gösterilmiştir. Sanki kongre Kandil'de yapılmıştır. Heralda İmralı caniside salonda olsaydı omuzlara alınır sonrada uygun bir yerden milletvekili yapılmak için düğmeye basılırdı.'' dedi.

3.YASAMA YILI DİĞERLERİNE GÖRE DAHA ZOR GEÇECEKTİR

MHP lideri Bahçeli yeni dönemin ilk grup toplantısında konuştu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Aziz milletimizin şikayetlerini, taleplerini yerinde tespit ettiğiniz. Bu gayretleriniz çok kıymetli ama yapacaklarınız yanında yetersiz kalacaktır. Bundan sonra daha iyisini yapmak sizin elinizde. Bu itibarla 24. dönem 3. yasama yılı diğerlerine göre daha zorlu geçecektir.

DEVLET BUNALIMDA İNSANIMIZ MUTSUZDUR

Temsilciğini gururla yaptığımız Türk milleti bizden çok şey beklemektedir. Bu konuda zamanımız az. Doğruya sırtını dönen namertler mesafe kaydetmektedir. Türkiye'nin bugünkü ortamından sistem sancılıdır. Devlet bunalımda, insanımız mutsuzdur. Sınavlar şaibeleri, eğitim çalkantılıdır.

Zincirleme yanlışlar ülkemizin basiretin bağlamıştır. Uluslarası ilişkikeri birde zigzaglar ülkemizi ne yazıkki içinden çıkılması zor olacak çıkmaza sokmuştır. AK Parti ustalık dönemi yalanı altından çöküş istikametine sokmuştur. Herşeye rağmen inanmışlık bu salondadır.

TBMM'nin 24. dönemden sizin tarihi bir göreviniz vardır. İlk sınavımız sınırötesi operasyonun uzatılmasını düzenleyen teskere kararıdır. Biz bu teskereyi destekleyeceğiz.

PKK MİLİTANLARI DAĞDA TSK'NIN ÜSTÜN CESARETİNE MADALYASINA SAHİP ALAN İÇERİDE

Yeni yıla Engin Alan'dan yoksun başlamaktayız. PKK militanları dağda, TSK üstün cesaret madalyasına sahip sayın Alan içerdedir.

Bize göre hüsran dolu hezimetlerin özeti, madalyayı asker hapiste eli kanlı terörist dağdadır. Bu ayrılık bir an önce son bulsun. Bundan sonra daha fazla çelişkiyi kaldıramayız.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KONUŞMASINI YERİNDE BULUYORUM

TBMM'nin açılış konuşmasından sayın Gül'ün bu konuda tutum takınmasını, yerinde gördüm. Gönül isterki iyi ve olumlu konuşalım. Sıkntıların olmadığı bir ülke manzarasını sevinerek anlatsaydık. Terörün olmadığı kardeşliğin zedelenmediği bir tabloya ulaşsaydık. Bunlar yalnızca bir hayal. AKP hükümeti ile herşey kötüye gitmiştir.

AKP'nin 10. yılına yaklaşan hükümetinde yaşanmamış kötülük kalmamıştır. Hile almış başını gitmekte. CHP'nin kongresinden sonra AK Parti'nin kongresi bunları bir kez daha güncellemiştir. Hem AKP ve CHP kongresi hayırlı olsun.

KONGRE ÖNCESİ ABARTILAR SUYA DÜŞMÜŞTÜR

Başbakan 2.5 saat konuştu ama hiç bir şey söylemedi. Kongre öncesindeki abartılar suya düşmüştür. Erdoğan yeni hiç birşey söylememiştir. 2002 ile kıyaslama yapan bayat taktiklerine devam etmiştir.

Erdoğan günü kurtaran ayağın önünü göremeyen bir körlüğü idrak etmiştir. AKP kongresi cumhurbaşkanlığı için ön hazırlıktır. Başbakanın hesabı kendisine yöneliktir. İşin kritik tarafı ise Gül'den hiç bahsetmemesidir. Başbakan herşeyin başına kendisini koymuştur.

2023 VİZYONU BİZİM BÜYÜK PROJEMİZDİ

2023 siyaset vizyonu kuru vaatlerden ibarettir. Partimizin 2023 vizyonu AK Parti'ye örnek olmuştur. 2023 bizim büyük projemizdir. Kendisinin olmayan projeye göz koymuştur. Faziletin telifi olamayacağı gibi kopyacılığında yoktur.

Kaldı ki partimizin 2023 vizyonu hiç bir siyasi ahlaka sığmadan AKP'nin kes kopyala kendisine mal ettiği hedef olmuştur. AKP eski projeleri allayıp pullayıp göz boyamaya çalışmıştır. Bu yanlıştır. Bu kopyacılığın telif ve ahlakı bulunmamaktadır. Hükümet partisi hazırı tüketmiş elindekileri harcamıştır. Kongrenin konukları bile herşeyin önüne geçmiştir.

Biz buradan Başbakan'ın konuşmalarını tümüyle analiz edecek değiliz. Başbakan hali hazırla varlığını yenileyen konularda duyarsız kalmıştır. Terörle mücadele konusunda umut verici birşey söylememiştir.

ERDOĞAN TERÖR İÇİN GÜÇLÜ SES ÇIKARTMAMIŞTIR

AKP milliyetçilikle arasına aşılmaz setler çekmiştir. Türk dünyası terk edilmiş bu alanda birkaç söz dışında yarınlara dair iddialardan kaçınılmıştır. Erdoğan bölücü terörün üstesinden gelmesi konusunda güçlü ses çıkartmamıştır. Birlikte kader ortaklığı yaptığı CHP ye çağrıda bulunmuş ve Kürt kardeşlerimie sesinize çıkartın diye seslenmiştir.

Güçlü ihtimal AKP, CHP, BDP, PKK bölünme karesinin dört üyesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne kazma vurmaya başlayacaktır. AKP kongresi bunu göstermektedir. Başbakan Erdoğan Irak'ın kuzeyinden Barzani'yi parti kongresine davet edilmesi şaşırtıcı görülmemelidir.

PEŞMERGE BAŞI CUMARTESİ PKK'LILARLA PAZAR AKP'LİLERLE DİZ DİZE OTURMUŞTUR

Barzani AKP kongre salonunda el üstünde tutulmuş Başbakan tarafından kucaklanmıştır. MHP yapılan davete gitmeyerek gerekli açıklamayı yapmıştır. Peşmerge başı cumartesi PKK'lılarda parzarda AKP'lilerle yanak yanağa diz dize oturulmuştur.

SANKİ KONGRE KANDİL'DE YAPILMIŞTIR

Üstelik kürsüye çıkarken Türkiye seninle guru duyuyor diye sevgi gösterilmiştir. Sanki kongre Kandil'de yapılmıştır. Heralda İmralı caniside salonda olsaydı omuzlara alınır sonrada uygun bir yerden milletvekili yapılmak için düğmeye basılırdı.

ERDOĞAN'IN ŞEHİTLER HAKKINDA KONUŞMASI CİDDİYETSİZLİKTİR

Başbakan şehitlerimiz hatırasını yere düşürmeyeceğiz sözlerini laf olsun diye söylemiştir. PKK'nın 1 numaralı azmettiricisi Başbakan'ın karşısında dururken şehitlerimin hatırası hakkında konuşulması ciddiyetsizliktir.

Dünyanın neresinde celladına alkış tutan toplum vardır. Peşmergeye bu kadar ilgi gösterenler için Türkiye neresidir. Gurur nedir? Ankaranın göbeğinde Barzani ile gurur duyanlar kime nispet yapmaktadır.

TERÖRLE MÜZAKERE TÜRKİYE'NİN PAYLAŞIM PAZARLIĞINA DÖNÜŞMÜŞTÜR

Başbakan kongre öncesi televizyonlarda programlara katılıp 2023 vizyonunu ortaya koymuştur. Bölücü terörle mücadele gerçek anlam ve ruhu ile askıya alınmıştır.

PKK'yla randevuleşmenin İmralı kapısına yüz sürmesinin millet kudreti ile açıklanabilir tarafı yoktur. AKP'nin her fırsatta görüşmek için fırsat kolladığı hainler Murat Uzun'un, Bingöl'deki saldırıdaki polislerin, askerlerin  katillerdir.Terörle müzakere Türkiye'nin paylaşım pazarlığına dönüşmüştür.

İmralı canisi kendisini tek muhattap ederek Başbakan'dan aldığı pas'ı iyi değerlendirmiştir. İmralı ile yapılan görüşmeyi sır gibi saklayan AKP'nin bunu bugün aleni yapması kabul edilir değildir.

Barış olsun silahlar susun demekle PKK'nın aklanması adım adım uygulanmaktadır. AKP ve Başbakan buna çanak tutmaktadır. Geçmişte PKK ile kurulan temasları inkar eden Başbakan bugün şerefin elden avuçtan gittiğini farkında değildir.

CHP KAFA KARIŞIKLIĞI YARATMIŞTIR

Ana muhalefet partisinin PKK ve Oslo konusunda kafa karıştıran telaffuzları kimi zaman olumlu kimi zaman kafa karışıklığı yaratan sözleri olmuştur. Bir tarafta PKK,AKP,BDP,CHP,Barzani varken bir yanda MHP vardır. Elinde silahlı dağda gezen son terörist teslim olana kadar tutumumuzu değiştirmeyeceğiz.

AK PARTİ EKONOMİDEKİ BAŞARISIZLIĞINI MİLLETİMİZE ÇIKARTMIŞTIR

Milletimiz ekonomik sorlukların altında ezilirken AKP'liler fren,gaz,motor muhabbetine girmiştir.AKP'li bakanlar şöför koltuğunda didişmeye başlamıştır. Vatandaşlarımız hayat pahalılığının baskısı altında kalmıştır. Ekonomide açıklar milletimizin cebini boşaltmıştır.AKP ekonomideki başarısızlığımızı vatandaşımıza çıkartmıştır.

Milletimizin alın terini Libya'lı muhaliflere peşgeş çeken vizdansız iktidarın son ekonomik vurgunu dayanma sınırını aşmıştır. Hükümetin IMF'ye borç verme durumu ise traji komiktir.

Sıkıştığında vergiye yüklenmektedir. Son yapılan zamlarda bunu göstermektedir. Direksiyonu bulunmayan şanjımanı dağışmış tekeri dönmeyen araçta ne hız ne fren yapma şansınız bulunmaktadır. Başkalarına para vereceğinize milletimizin gelirini yükseltip yüzünü güldürünüz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.