Erdoğan'dan yargıyı kuşatma cevabı

Erdoğan'dan yargıyı kuşatma cevabı

Başbakan Erdoğan, Danıştay'ın yeni binasının açılışında konuşuyor. Erdoğan, Haşim Kılıç'ın sözleri ile başlayan 'yargıyı kuşatma' polemiği ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erdoğan, ''Yürütme, yargı ve yasamanın hiçbiri diğerini tahakküm altına almaya, kuşatmaya veya onun yerine geçmeye çalışmadan, kimse kimseye üstünlük taslamadan, sadece kendi işini en iyi şekilde yapmanın peşinde olmalıdır' dedi.

Erdoğan, ''Demokrasiye olan samimi inancımızı ve bağlılığımızı devam ettirdiğimiz müddetçe, yorum farklılıklarından, yöntem farklılıklarından, hatta çoğu defa olduğu gibi yanlış anlamalardan kaynaklanan sıkıntıları kolayca aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yargının siyasallaşmasının karşısında ilk duracak olan, hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz oluruz. Yargının siyasallaşmasına müsamaha göstermeyecek, göz yummayacak olan ilk önce biz oluruz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ne yargının siyaseti kuşatmasına ne siyasetin yargıyı kuşatması gibi bir şey sözkonusu olamaz.

Biz her zaman üstünlerin hukuku karşısında hukukun üstünlüğünü savunduk. Siyasallaşmış yargı hukukun üstünlüğünü zedeler. Yargının siyasallaşmasına asla izin vermeyeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.