Erdoğan'dan 'Hamas' tepkisi

Erdoğan'dan 'Hamas' tepkisi

Başbakan Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuşuyor. İskenderun'daki terör saldırısına değinen Erdoğan, şehit cenazelerinde atılan sloganlara değindi, İsrail'e çok sert sözler sarfetti.

 
Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
Konya "Gel her ne olursan ol yine gel. Bizim dergahmız ümitsizlik dergahı değildir" diyerek dünyaya kucak açmıştır. Bu sözleri duyamayan, duymak istemeyen bizdeki bölücü terör örgütü gibi hainler var, alçaklar var. Bu güzel vatanımızı bölmek isteyenler var. Temel hak ve özgürlüklerden nasibini almayanlar var. Çocuklara kadınlara musallat olanlar var. Tacizse bunlarda, çocuklara saldırıysa bunlarda. Bunları savunma cüretini gösterenler de var.
İşte en son İskenderun’da olan ortada, roketatarlarla, bombalarla, vatanı savunan Mehmedimize, Mehmetçiğimize saldıranlar ortada. Bunlar son çırpınışlardır. Sonuna kadar bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama bunları savunma durumunda olanlara karşı milletimin uyanık olması lazım. Son olarak İskenderun'da bir saldırı yaşandı. Bilsinler ki biz bu törörün kökünü kazıyana kadar mücadele edeceğiz.
Şehitlerimiz musalla taşında olduğu sırada onlar dua bekler, onlar slogan beklemez. Şehitler sadece ailelerin değildir, hepimizindir. Onlar ölü değildir, diridir. Biz onları öyle biliriz ve öyle anacağız.
Konya ne kadar Mevlana’nın şehriyse o kadar Kılıç Arslan’ın şehridir. Konya ne kadar Hoca Nasreddin’in şehriyse o kadar Süleyman Şah'ın şehridir. Konya, altını çizerek söylüyorum, Yıldırım Beyazıd’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın da şehridir. Biz bu ülkede, Yunus Emre’yi bildiğimiz kadar Dadaloğlu’nu da biliriz. Hiç kimse Türkiye’yi başkalarına benzetmesin. Hiç kimse Türkiye’nin sabrını test etmeye kalkmasın.

Hani Mehmet Akif diyor ya:

Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

İSRAİL'E SERT SÖZLER
Kudüs'ün kaderi İstanbul'un kaderinden ayrı değildir. Gazze'nin kaderi Ankara'nın kaderinden ayrı değildir. Ramallah'ın kaderi asla asla ve Konya'nın kaderinden ayrı değildir.
Dünya sussa bile biz susmayacağız. Dünya katliamlara göz yumsa biz gözümüz yummayacağız. Dünya akan kana seyirci kalsa biz olan biteni elimiz kolumuz bağlı seyretmeyeceğiz.
Dünya Filistin'e sırtını dönse bizler, Filistin halkına Gazze'ye sırtımızı dönmeyeceğiz.
Bunlar bebekleri tehdit olarak gördüler. Şimdi de bebek mamalarını tehdit olarak görüyorlar. Çocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar.
Gençleri tehdit olarak gördü. Eğitim yerlerine saldırdılar. Çocuklar taş attı onlar fosfor bombası attılar.
Ne yazık ki dünya o fosfor bombasını atanların arkasında durdu. İşte biz o duranları da kınuyoruz. Türk milletine yakışan da bu.
Bunlar masum sivillerden, yaşlılardan, kadınlardan hatta hastanelerdeki hastalardan korktular, hastaneleri bombaladılar.
Yetmedi şimdi de sargı bezlerinden, tekerlekli sandalyelerden, serumlardan korkmaya başladılar.
Her türlü zorbalığı, alçaklığı, korsanlığı yapıyorlar.
Hamas, El Kaide, Antisemiztm diyorlar... Bu konu, Hamas, El Kaide Antisemitimz değildir.
Bunlar Somalili korsanlardan
Bu olay 32 ülke ile İsrial arasında cerayan etmiştir. Buradan ABD'ye, Japonya'ya ve Çin'e sesleniyorum; Eğer adilseniz bunu da çözün.
Bu işin peşini bırakmayacağız. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Gereği neyse onu yapacağız.
Antisemitizm insanlık suçudur. Terör insanlık suçudur. Bunu her yerde söyledim, söylüyorum
Beyaz bayrak sallayan gemiye saldırdınız. 19 yaşındaki Furkan'ı hunharca katlettiniz. Furkan'ın elinde silah mı vardı. Üzerinde bomba mı vardı. Şehit ettiniz.
Kanlı eylemleri
Bizde de onların ortakları var. Bizde de var. İsrial'İn bu saldırısını ve bu saldırıya takınan tavrı, aynı şekilde PKK'nın askerimize yaptığı saldırıyı Hamas'la benzeten var. Bir defa PKK ile Hamas arasında bir benzerlik yoktur.
PKK'lı töröristin üzerinden TC pasaportu çıkar. Ama Hamas kendi topraklarını savunuyor.
Hamas kendi topraklarını koruma mücadelesini veren direnişçilerdir. Filistinlilerdir. Seçim kazanmışlardır. Ben ABD'ye de söyledim; Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmiyorum. Yine de söylüyorum.
Hani demokrasi. Hani demokrasiyi savunanlar.
Bunu PKK ile bir araya getiremezsiniz ey Türkiye'deki yazarlar. Şimdi benimle ilgili yazacaksınız ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Bunları da geçmişini, cibileyitini biliyoruz.
Dün hastanede yaralıları ziyaret ettim, eli silahsız kardeşlerimize plastik mermi de demir mermi de kullanmışlar.
Bu gemide 32 milletten insan vardı. Hepsini inceledikten sonra dedim ki; "bu büyük bir korsanlıktır."
Bu açık bir devlet terörüdür. İsrial'İn nasıl bir hawstalık, paranoya içinde olduğunun göstergesidir.
Çıkmış Dünya bize iki yüzlü davranıyor" diyorsun. Hayır yalan söyleyen, iki yüzlü, öldüren sensin. Bir kez daha söylüyorum; Sen öldürmeyi iyi bilirsin.
Ben bunlara kendi dilinden Tevrat'ta yazandan söylüyorum; Öldürmeyeceksin.
Buradan İsrail halkını zalim yöneticelere karşı daha dikkatli davranmaya çağırıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.