Erdoğan'a Hakaret Suçlamasından Beraat Ettiler

Erdoğan'a Hakaret Suçlamasından Beraat Ettiler

İstanbul'daki Gezi olayları sürecinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile koruma polislerine hakaret ettikleri ve polislere direndikleri iddiasıyla yargılanan sanıklar beraat etti.İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya...

İstanbul'daki Gezi olayları sürecinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile koruma polislerine hakaret ettikleri ve polislere direndikleri iddiasıyla yargılanan sanıklar beraat etti.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ve şikayetçi olan polisler ile Erdoğan katılmadı. Duruşmada mütalaasını açıklayan Savcı Zeynel Sarıbuğa, sanıklardan Koray Çağlayan’ın Başbakan’ın konvoyu geçtiği sırada söylediği sözlerin 'beddua' mahiyetinde olduğunu belirterek hakaret suçunun oluşmadığını kaydetti. Savcı, diğer sanıklar Adem Malak, Burcu Kara ve Deniz Tosyalı’nın da polislere yönelik hakaret ve direnme suçlarına yönelik yeteri delil bulunmadığını ifade etti. Savcı Sarıbuğa bu nedenle sanıklara beraat kararı verilmesi yönünde görüş belirtti.

Sanıkların avukatı da mütaalaya katıldıklarını ve beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme, delil durumu ve tarafların ifadeleri üzerine sanıklar Tosyalı, Kara ve Malak’ın beraatlerine karar verdi. Mağdur koruma polislerinin ifadelerinde sanıkların olay mahallinde bulunduklarını ancak kendilerine yönelik tehdit, hakaret ve direnme yapmadıklarını söyledikleri ifade edildi.

Sanık Koray Çağlayan’ın Erdoğan’a hakaret ettiği yönündeki suçlamaya ilişkin sanığın savunmasının aksinin ispat edilemediği kaydedildi. Bilirkişi raporunda, siyah elbise giyen bir kadının “Böyle bir ülkeyi Allah kahretsin. Diktatör oldu bu Başbakan” şeklinde sözler kullandığının belirtildiğini açıklayan mahkeme, bu nedenle bu suçu işleyen kişinin Koray Çağlayan olmadığının sabit olduğunu ifade etti. Bu nedenle Çağlayan hakkında da beraat kararı verildi.

25 Temmuz 2013 günü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyu Beşiktaş’taki Başbakanlık Ofisi’ne giderken yol kenarında hakaret ettikleri ve polise direndikleri gerekçesiyle sanıklarla koruma polisleri arasında tartışma çıkmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.