Erdoğan: Milli Güvenlik Belgesinin Gözden Geçirilmesi Önemli Gündemim

Erdoğan: Milli Güvenlik Belgesinin Gözden Geçirilmesi Önemli Gündemim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde ortaya çıkan sokak olayları sonrası bazı cezai müeyyidelerin caydırıcı olabilecek şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda bu ay yapılacak Milli Güvenlik Kurulu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde ortaya çıkan sokak olayları sonrası bazı cezai müeyyidelerin caydırıcı olabilecek şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda bu ay yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısının gündemine ilişkin bir değerlendirme de yapan Erdoğan, " Bu ay yapacağımız Milli Güvenlik Kurulu toplantısında benim de önemli bir gündemim, bunların yanında ülkemizi tehdit eden hangi unsurlar varsa bunlara yönelik Milli Güvenlik Belgesi’nin gözden geçirilmesidir." dedi.

Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nde yapılan akademik yıl açılış töreninde gündem konularına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, 30 yıldır Türkiye’ye yönelik terör tehdidi olduğunu ve geriye bakıldığında kimsenin kazançlı çıkmadığını söyleyerek, “Bu 30 yıllık terör meselesinden çok büyük kazanç sağlayanlar çıkmadı mı, evet çıktı. Silah tüccarları, kan tüccarla kazandılar. Petrol tacirleri kazandılar. Yüz yıl önce bu sorunların tohumlarını gelip buralara ekenler, yüz yıl boyunca kazandılar. Yüz yıl önce bölgeyi çatışma teorisi üzerine inşa edenler, şekillendirenler her çatışmada her gencin toprağı düşmesinde, her damla kanın toprağa düşmesinde kazandılar. Terör örgütü bunu bilmiyor mu, gayet iyi biliyorlar. Kime hizmet ettiklerini, neye hizmet ettiklerini, nasıl bir modern Lawrence olduklarını, çil çil altın karşılında kimlere hizmetkâr olduklarını çok ama çok iyi biliyorlar. İstiyorum ki bunu Kürt kardeşim de, Türk kardeşim de, Arap kardeşim de bilsin. Allah aşkına soruyorum; binlerce kilometre uzaklıktaki bir medya kuruluşu Taksim’deki şiddeti, vandallığı neden över? Neden saatlerce oradan yayın yapar? Kendi ülkelerinde benzer hadiseler olduğunda susanlar Türkiye’deki hadiseleri neden acaba saatlerce canlı yayınlıyorlar? Taksim’de 12 ağacın yeri değiştirildi diye kıyamet kopardılar, bunu dert mi edindiler? Yok, biz şu 12 sene içinde 600 milyon yetişmiş ağaç, 2 milyar 400 milyon fidan olmak üzere 3 milyar ağaç diktik. Asla onu görmediler, görmek istemezler. Çünkü dert başkaydı. Hatta söylediler, ‘hala anlamadınız mı’ ? Mesele ağaç meselesi değil.” dedi.

'IŞİD, ESED'İN ÜRÜNÜ'

Erdoğan şöyle devam etti: “Bir tehdit olduğunda Twitter’a, Facebook’a yasak getirenler Türkiye’nin ulusal güvenliği söz konusu olduğunda neden özgürlüğü hatırlıyorlar? Zalim Esed’e var gücüyle destek olanlar acaba Esed’in ürünü olan IŞİD'e Türkiye’nin destek verdiği yalanını neden yayınlıyorlar? Türkiye bugüne kadar ne PKK’sı ne IŞiD’i, hiçbir zaman Türkiye’nin korumasına girememiştir. Onlara herhangi bir destek verildiğini iddia edenler bunu ispatla mükelleftir. Bunu ispat edemeyenler alçaktır, vatan hainidir. Çünkü bizim onlarla tam aksine mücadelemiz ve 40 bin insanımız ülkemizde… IŞİD ile bu terör örgütüyle mücadelemiz de aynı kararlılıkla mücadelemiz de devam edecektir. Ancak biz burada biz bir tezgaha gelemeyiz, dikkatli olmaya mecburuz. Bunun için de bir takım şartlar sunuyoruz. Diyoruz ki, bir uçuşa yasak bölge ilan edilmelidir. İki, burada güvenli bölge ilan edilmelidir ki biz ülkemizdeki sığınmacıları o güvenli bölgeye alalım. Üç, eğit donat, onlardan bütün bu işin içinde yer alan kara kuvvetler olarak kullanılabilecek insanları ama bizim topraklarda ama güvenli bölgede eğitelim, donatalım ve 5.'si de Suriye’deki rejim de hedefte olmalıdır. Sadece Aynel Arap ile Kobani ile bu işi çözemezsiniz. Diğer tarafları nereye koyacaksın orada da çok Kobaniler var, bugün Kobani, yarın Halep, Musul var, Hama var… Bütün bu katliamlara seyirci kalanlar acaba neden Kobani gibi artık sivilin yaşamadığı kasabaları Türkiye aleyhine malzeme olarak kullanıyorlar? Mısır’da, Ukrayna’da yaptıklarını Türkiye’de de yapmak istediklerini ne zaman göreceğiz. Bu tavırlar hiç de tesadüfi değil. Bu tavırların hiçbiri tabii de değildir. Yüz yıldır dışarıdaki basın ile içerideki işbirlikçilerle, terör örgütleri ve hainler eliyle Türkiye’ye istikamet çizmeye çalışanlar bugün de bunu yapmanın gayreti içindeler." dedi.

MİLLİ GÜVENLİK BELGESİ

Konuşmasında sokak çatışmalarında yaşanan okul yakma gibi konulara da değinin Erdoğan, “ Ama bir gerçek var. Okullar yakılıyor, hastaneler yakılıyor. Düşünebiliyor musunuz, çocukların pansiyonları yakılıyor, Kızılay’ın kan merkezleri yakılıyor. Bütün bu olanlar karşısında bakıyorsunuz bir siyasi partinin başı ‘ben sokağa çıkın dedim ama şiddete başvurun demedim… Ne demek sokağa çıkın, bir defa bu ifaden dahi suç. Böyle bir çağrı yapamazsan bu kamu düzenini bozmaya yönelik çağrıdır. Bunlara yönelik bizim gerek askerimiz, gerek polisimiz gerekse bunlara ilgili cezai müeyyidelerin caydırıcı olabilecek şekilde tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Bu ay yapacağımız Milli Güvenlik Kurulu toplantısında benim de önemli bir gündemim, bunların yanında ülkemizi tehdit eden hangi unsurlar varsa bunlara yönelik Milli Güvenlik Belgesi’nin gözden geçirilmesidir. Türkiye artık doğru soruları soruyor ve soracak. Bunlara da cevaplar arıyor arayacak.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.