Erdoğan: İslam İle Terör Kelimesini Yan Yana Getirmek Mümkün Değil

Erdoğan: İslam İle Terör Kelimesini Yan Yana Getirmek Mümkün Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke olarak farklı bir süreçten geçtiklerini söyledi. Erdoğan, "İslam ile terör kelimesin yan yana getirmek mümkün değildir. kimse barış dini olan İslam’a terör ifadesini yakıştıramaz." dedi. Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke olarak farklı bir süreçten geçtiklerini söyledi. Erdoğan, "İslam ile terör kelimesin yan yana getirmek mümkün değildir. kimse barış dini olan İslam’a terör ifadesini yakıştıramaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Kendirli beldesini ziyaret etti. Erdoğan, burada toplanan halka seslendi.

IŞİD terör örgütünün de İslam'ı lekelediğini ve lekelemeye devam ettiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Biz bir taraftar dünyada İslam’ı terör örgütü diyenlerin karşısında dururken şimdi bunlar ortaya çıktı. Kimse barış dini olan İslam'ı terör ifadesini yakıştıramaz ama ne yazık ki bu İŞİD terör örgütü bizi böyle bir sıkıtının da içine soktu. Güçlü ülkeler şimdi bunu anladılar. Şimdi 'bu örgütün İslam'la alakası olamaz' diyorlar. Batılı ülkeler bunu söylüyor evet olamaz. Bizim dinimizde bunların yeri yok. Kalkıp da bizim dinimizde insanları böyle öldürmek yok. İşgal bu şekilde yok. Sen 'Allah-ü Ekber' diyerek 'Allah-ü Ekber' diyeni nasıl öldürürsün ' Bir Müslüman bir Müslümanı nasıl öldürür ' buna hakkın var mı ' Müslüman olmayanı bile. Adam gazeteci. Gazetecilik yapmaya gelmiş. Nasıl öldürürsün 'Kadınları kızları aynı şekilde. Böyle bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

"STATÜKOYU AYAKLAR ALTINA ALAN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Trabzon'da yaptığı konuşma ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi parti lideri gibi konuşuyor" eleştirilerine de Kendirli'den cevap vererek "Bu partinin başındaki zat, 'Siyasi parti başkanı gibi konuşuyor' diyor. Bir defa hala bulunduğun yeri konumu öğrenememişsin. Ben bir cumhurbaşkanı olarak cumhurun başı olarak hükümeti ile iktidarımız ile hiçbir zaman aykırı olmayacağım, önünde engel olmayacağım. Bunu her zaman söyledim. Ben hükümetimin karşısında durup senin yanında mı yer alacaktım. Yoksa onu diyen bir tane daha siyasi parti var onun yanında mı bekliyordun. Ben hak neredeyse ben orada yerimi alacağım. Farklı bir cumhurbaşkanı olmak böyle olur. Bunu başında söyledim. Farklı bir cumhurbaşkanı olacağım, statükocu değil, bu statükoyu ayaklar altına alan cumhurbaşkanı olacağım dedim. Bölücü terör örgütlerinin karşısında en önce şahsımın olması gerekir. 77 milyon halkımın sorumluluğu var üzerimde. El ele vereceğiz. Tüm kurumlarımızla birlikte bu işi er yada geç çözeceğiz, hiç endişeniz olmasın" dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Güneysu ilçesindeki baba evinde konaklamak için konvoy eşliğinde ilçeye hareket etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.