Erdoğan: Hükümetimiz Mgk'nın Tavsiye Kararları Üzerinde Çalışıyor

Erdoğan: Hükümetimiz Mgk'nın Tavsiye Kararları Üzerinde Çalışıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından açıklanan tavsiye kararları üzerinde çalıştığını ve hükümetin kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacağını söyledi. Erdoğan, Cezayir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından açıklanan tavsiye kararları üzerinde çalıştığını ve hükümetin kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacağını söyledi.

Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 'Hafta ılımlı bir fotoğraf ile başladık. Heyetin genişlemesi de söz konusu, gelinen süreçte silahsızlanmaya doğru bir mecrada mı? Gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi: "Bu tür şeyleri sözünü yapmak çok güzel, uygulama asıl olandır. Şu anda özellikle de 6-7 Ekim olaylarında sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz. Hükümetimizin girişimlerini şu anda yine aynı şekilde izliyoruz. Beklentimiz inşallah çözüm süreci bu istikamette devam etsin."

BEDELLİ ASKERLİK

'Bedelli askerlik konusunda alevlenen bir tartışma var. Hükümet bu konuda bir adım atarsa sizin tavrınız ne olur?' sorusuna ise Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Bedelli askerlikle ilgili başbakanlığım döneminde bu konu ile ilgili hükümetin düşüncelerini söylemiştik. Şu anda bunun tabiı artıları var eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar ve bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK’nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat TSK’nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onun değerlendirmeyi alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar. Bu bakımdan şu anda böyle bir kararı ne hükümet verdi, ne TSK’nın bu konuda kesin bir kanaati açıklanmıştır, ne de bana kesin olarak yansıyan bir şey söz konusu değildir. Cumhurbaşkanı olarak ben de bu olaya artı ve eksilerini, bu ilgili mercilerle değerlendirmek sureti ile vermek durumdayım. Çünkü sırtımızda bizim gerçekten ağır bir küfe var."

BÖCEK İDDİANAMESİ

'Böcek iddianamesi tamamlandı. Bunların bir kısmı da koruma dairesinde çalışan isimler. Böcekleri yerleştirdiği dönemde bir emniyet amirinin Pensilvanya ile irtibat halinde olduğu iddia ediliyor. Hem iddianameyi hem bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Güzel söylediniz, iddianame dediniz. İddianamenin artık yargı sürecinde altından neler çıkacak bunu hep birlikte göreceğiz. Sizlerin de ifade ettiği gibi şu anda ortada olan vaka ne ise paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey söz konusu değildir. Kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı vardır ve bundan dolayı da bizler en son MGK sonuç bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Öyle zannediyorum ki onlarda kısa bir süre içerisinde nihai kararlarını açıklayacaktır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.