Erdoğan: Hakim Ve Savcılarımız, Yargının Onuruna Sahip Çıktı

Erdoğan: Hakim Ve Savcılarımız, Yargının Onuruna Sahip Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakim ve savcıların HSYK seçimlerinde yargının ve mesleklerinin onuruna sahip çıktığını öne sürdü. Erdoğan, "Türkiye genelindeki hakim ve savcılarımız yargıyı ele geçirmeye çalışan, vicdanlara...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakim ve savcıların HSYK seçimlerinde yargının ve mesleklerinin onuruna sahip çıktığını öne sürdü. Erdoğan, "Türkiye genelindeki hakim ve savcılarımız yargıyı ele geçirmeye çalışan, vicdanlara ipotek koymaya çalışan yapıya gereken cevabı sandıkta verdiler." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış törenine katıldı. Üniversitenin Haydarpaşa Kampüsü’nde düzenlenen törene akademisyenlerin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Erdoğan konuşmasında öğrencilik yıllarını geçirdiği üniversiteye şimdi cumhurbaşkanı olarak gelmenin heyecanını yaşadığını söyledi. HSYK seçimlerinin yargı camiası ve ülke için hayırlı olmasını dilediğini belirten Erdoğan, “Türkiye genelindeki hakim ve savcılarımız yargının ve mesleklerinin onuruna sahip çıktılar ve yargıyı ele geçirmeye çalışan, vicdanlara ipotek koymaya çalışan yapıya gereken cevabı sandıkta verdiler. HSYK seçimlerinde kazanan hiç kuşkusuz milletimiz olmuştur, ülkemiz olmuştur, adalet olmuştur. Bağımsız yapısıyla HSYK’nın gerek adalet dağıtımında, gerek yargı sisteminin sorunlarının çözümünde artık vicdanları da rahatlatan bir yapı ile geleceğe ilerleyeceğine gönülden inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Özellikle Ortadoğu’da sınırların belirlenmesi üzerinde 1. Dünya savaşı sonrası ortaya çıkan sınırların etkili olduğunu ifade eden Erdoğan, Ortadoğu’daki pek çok ülkenin sınırlarının keyfi olarak belirlendiğini anlattı. Erdoğan, sözlerinden farklı anlamlar çıkarılmaya çalışılmamasını belirterek, “Hiçbir ülkenin sınırlarında, hiçbir ülkenin iç işlerinde bizim gözümüz yok. Ülkelerin toprak bütünlüklerini savunmak noktasında Türkiye her zaman en ön safta olacaktır. Ancak burada coğrafi sınırların değil, zihinlerdeki, gönüllerdeki sınırların mutlaka ve mutlaka tartışmaya açılması taraftarı olduğumu özellikle belirtmek isterim, bu bizim için önemli. Çünkü bu coğrafyada sınırlar kasıtlı olarak, hiç bitmeyecek çatışmalar üretmek üzere çizilmiştir. Eğer zihinlerdeki, gönüllerdeki sınırları aşamazsak 100 yıldır devam eden bu çatışmalara çözüm üretebilmek asla mümkün olmaz. Başta Irak olmak üzere Şii Mezhebi ile Sünni Mezhebinin mensupları neden çok kanlı bir çatışmanın içindeler. Açık söylüyorum; bu haritayı çizenler öyle istediler de ondan.” dedi.

Erdoğan, “Bölgenin asli unsurları, 100 önce onları çatıştırmak için kurulmuş bir oyunun bugün hala edilgen aktörleri olmaya devam edecekler mi ? Şiiler ve Sünniler insanlık dışı yöntemlerle birbirlerini katlederken buna bütün Müslümanlar üzülüyor ama bu çatışmayı kurgulayanlar 100 yıldır seviniyor. Araplar, Kürtler, Türkmenler birbirleriyle gerilim yaşarken bütün coğrafya üzülüyor, ama bu gerilimi planlayanlar emin olun yüz yıldır ellerini ovuşturuyorlar. Bu çatışmalar sayesinde Ortadoğu toprağına ne yazık ki pipet batırıp var gücüyle çekenler de yine başkaları.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.