Erdoğan bu kadar küçük düşürmemişti

Erdoğan bu kadar küçük düşürmemişti

Gurup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na çok ağır yüklendi. 4+4 sekiz etmez diyen Kılıçdaroğlu'na tavsiyesiyle güldürdü.

Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Ekonomi, dış politika ve iç politika alanında gerçekten çok önemli bir süreçten geçiyoruz.

Dün büyüme ramaklarını açıklandı. 2011 yılının tamamında büyüme yüzde 8.5 oranında gerçekleşti. Bu rakamla OECD üyesi ülkeleri arasında Türkiye en hızlı büyüyen ülke oldu. Dünyada ise Çin'in ardından en hızlı büyüyen ikinci ülke olduk.

Ben gerçekleri konuşurum. Rakamlarla. Halep oradaysa arşın burada.

Dolar bazında Gayri Milli Hasılamız yeni rekor kaydetti. 2008 yılı rakamını kriz öncesi rakamı geride bıraktık. Göreve geldiğimizde iktidarda DSP, MHP ve Anavatan iktidarı vardı. Göreve geldiğimizde Gayri Safi Milli Gelir 230 milyar dolardı. Biz bugün bu milli geliri 3 kattan fazla artırmış, Cumhuriyet tarihindeki rekoları yenileyip hatta aşmış oldu.

Bugün aynı oradan nüfusu artan bir ülkeyiz. Milli Gelirimiz artarken nüfusumuz da artıyor. Türkiye'nin böyle bir durumu da var.

Kişi başı milli gelir 3 kattan fazla artışla 10 bin 44 dolar oldu.

Muhalefet borçlanmayla ilgili verileri, doğur olmayan rakamlarla, doğru olmayan kıyaslarla vermeyecek. Onlar kendi bildiklerini konuşsun. Ben yine ortada olan rakamlarla konuşacağım.

Artık 100 liranın sadece 22 lirası borç. Önemli olan bu borcu çevirebilmekte.Kimse Türkiye'nin borcu artıyor korkusu yaymasın. Atalarımız ne diyor; Borç yiğidin kamçısıdır. ABD'nin Japonya'nın da borçları devamlı artıyor. Sorun yapıyorlar mı? Yok! Çünkü onlar da borçlanmayla büyüyorlar.

ABKÜS ALSIN FAYDASINI GÖRÜR

Esasında anamuhalefet partisi genel başkanının rakamlarlar arası iyi değil. Allah'ı var MHP Genel Başkanı, ki kendisi ekonomisttir. 4 işlemi iyi biliyor. Sıfırları ekliyor, çıkarıyor ve MHP'nin 40. yılında iktidar olacağını buluyor.

CHP Genel Başkanı'nın 4 işlemle sıkıntısı var ama. Önceki gün 4+4 8 değildir, 8/2'dir diyor. Bugün Meclis'i kırıp Tandoğan'a gidenler belli ki okul zamanında da gezmeye gitmişler belli ki.

Sayın Kılıçdaroğlu'na bir abaküs önünde 4 işlemi çalışmasını ve toplama çıkarma yapmasını öneriyorum. Ben torunlarıma aldım bayağı faydasını gördüler.

İSRAİL'E SESSİZ KALMAK AYRIMCILIKTIR

İsrail'in nükleer silah sahibi olmasına göz yumanların, bunu görmezden gelenlerin, barışçıl amaçlarla yapılan nükleer araştırmalara karşı çıkmasının doğru olmayacağını ifade ettim. Bu ayrımcılıktır.

BM Güvenlik Konseyi karar alamayarak, zalime dolaylı destek vermiştir. Suriye halkı her gün ölürken eli kolu bağlı beklemek zulme destek vermektir

Suriye halkına sırtımızı dönmeyeceğiz, Suriye halkını kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Suriye'de tutuklu bulunan Türk gazeteciler için girişimlerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz. Gazetecilerin Türkiye'ye gönderilmesi için her zeminde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

MENDERES'İN YAPTIĞI 4+4+4 DE ODUR!

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun için milletvekilleri arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Merhum Adnan Menderes'in ezan-ı şerifi aslına dönüştürmesi ne kadar muhteşemse, Cuma günü sizin yaptığınız iş de o kadar muhteşemdir. Tarih yazdınız. Aziz milletimizin hafızasında yer ettiniz, hepinizi kutluyorum.

MİSLİYLE İADE EDİYORUM

Bakın CHP'liler bizim için neler dediler... "Kafasının içinde beyin taşımayanlar", "münafık", "cahil", "Bunlar Müslüman olmayı önce Allah'a sonra CHP'ye borçlular dediler. 'Kendi ülkesinin başbakanına cahil diyen, Fransa Cumhurbaşkanına methiyeler düzen, İsrail'in kirli çamaşırlarını yıkayan CHP Genel Başkanı'nı önce CHP seçmenine sonra yüce milletime havale ediyorum. Hakaretlerini onlara aynen iade ediyorum Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya bant tankı fırlatan grup başkanvekiline söyle.

kullan

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin kendilerine ''Hitler'' suçlaması yönelttiğini hatırlatarak, Hitler dönemi Almanyası ile dönemin CHP Hükümeti arasındaki temasları gösteren belge ve gazete haberlerini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.