Erdoğan: Amerika Laf Dinlemedi

Erdoğan: Amerika Laf Dinlemedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın Kobani'ye yaptığı yardımın bir kısmının DEAŞ'ın (IŞİD) eline geçtiğini söyledi. Amerika silah yardımı için bizimle görüştü diyen Erdoğan, "Biz diyoruz siz yanlış yapıyorsunuz. PYD...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın Kobani'ye yaptığı yardımın bir kısmının DEAŞ'ın (IŞİD) eline geçtiğini söyledi. Amerika silah yardımı için bizimle görüştü diyen Erdoğan, "Biz diyoruz siz yanlış yapıyorsunuz. PYD falan bunlar terör örgütüdür yapmayın onların eline düşer. Yok diyor düşmez ve laf dinlemediler. O gece C-130'larla indirdiler. Kimin eline düştü? bir kısmı DEAŞ'ın eline düştü bir kısmı PYD'nin eline düştü." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde akademik yılı açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Kobani'ye her türlü desteği verdiklerini söyledi. DEAŞ'a destek vermediklerini belirten Edoğan, "Bizim için DEAŞ'a destek veriyorlar elinize dilinize dursun. 200 bin Kürdü Koboni'den Türkiye'ye kabul eden bu iktidar. Şuanda onları biz yediriyoruz, içiriyoruz, giydiriyoruz. Bugüne kadar harcamalarımız 4.5 milyar doları buldu. Gelen yardımalar 200 milyon dolar. Avrupaya 130 giden var bizde 1 milyon 600 bin mülteci var." diye konuştu.

'AMERİKA LAF DİNLEMEDİ'

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amerika, Kobani düştü düşecek diyor. Oraya silah yardımı yapacak bizimle görüşüyor. Biz diyoruz siz yanlış yapıyorsunuz. PYD falan bunlar terör örgütüdür yapmayın onların eline düşer. Yok diyor düşmez vee laf dinlemediler o gece C-130'larla indirdiler. Kimin eline düştü? bir kısmı DEAŞ'ın eline düştü bir kısmı PYD'nin eline düştü. Ondan sonra kendi savunma bakanları açıklama yapıyor. Şuanda Amerika'nın Suruiye politikası yanlıştır diyor ve çalkalanıyor. Çünkü yaptığımız yardımlar diyor Suriye rejimini güçlendiriyor."

Kobani'de farklı bir oyun olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kobani dedim niçin sizin için neden bu kadar stratejik öneme sahip. Eğer sıkıntı varsa benim için olması lazım, sizin için niye? Irak’ın yüzde 40’ı şuanda DEAŞ’ın işgali altında, oraya niye müdahale etmiyorsunuz? Neden Kobani. Farklı bir oyun. Tezgah burada çalışıyor. Bu yalanı söyleyenler, DEAŞ’la bizim yakından uzaktan bu noktada ilgimiz, alakamız olmadığını bildikleri halde iftira at, tutmazsa iz bırakır mantığıyla bunu devam ettiriyorlar. Tabii çok büyük bir yanılgının içindeler, inşallah başarılı olamazlar. Bir asır sonra burada dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum. Biz Sevr Anlaşması’nı yırtıp atmış, manda ve himayeyi elinin tersiyle itmiş bağımsız hür bir ülkeyiz, Türkiye’yiz. İçeride ve dışarıda Türkiye'ye farklı bakanlar varsa değiştirsinler. Bir satranç oyuncu ustalığı ile politikalarımızı kendimiz belirleriz." şeklinde konuştu.

'BERKİN ELVAN’I REKLAM MALZEMESİ YAPTILAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın reklam malzemesi yapılarak istismar edildiğini söyledi. Erdoğan, “Gezi olaylarında hayatını kaybeden bir çocuğu hakkında senaryolar yazarak, reklam malzemesi yaparak aylarca istismar ettiler. Yalan söylüyorlar. ‘Ekmek almaya gitti’ diyorlar, yalan. Ne ekmek almaya gitmesi? Çocukcağızı terörün içine ittiler. Sapanlarla, maskelerle resmi var. Bunların hepsi tespit edilmiş vaziyette. Bunun için kıyametleri koparanlar Diyarbakır’da alçakça, vahşice 3. kattan aşağı atılan Yasin’le ilgili, onu arabayla çiğnedikleri halde bunu asla gündeme getirmediler. Yasin ve arkadaşlarını görmediler, görmezden geldiler. Niye? Çünkü Yasin Börü, inancını yaşayan bir delikanlıydı. Bu vahşet anlayışını anlamak mümkün değil. Tüm bu ve buna benzer tavırlar son derece kasıtlı, son derece bilinçli, Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarının parçası olarak ortaya konan tavırlardır.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.