Erdem: Teşekkür Etmeleri Gerekirken Sokağa Çıkıyorlar

Erdem: Teşekkür Etmeleri Gerekirken Sokağa Çıkıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kobani’yi bahane ederek sokakların ateşe verilmesini değerlendirdi. Erdem, "Kobani’deki Kürtleri misafir ediyoruz. Bize teşekkür etmesi gerekenler sokakları harekete geçirerek bunu siyasi ranta...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kobani’yi bahane ederek sokakların ateşe verilmesini değerlendirdi. Erdem, "Kobani’deki Kürtleri misafir ediyoruz. Bize teşekkür etmesi gerekenler sokakları harekete geçirerek bunu siyasi ranta çevirmeye çalışıyor. Süreci baltalamak isteyenler hüsrana uğrayacaklar." dedi.

    Programları çerçevesinde Sivas’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dışarıdan yardım almadan 1,5 milyon insanı burada ağırlamanın çok önemli bir görev olduğuna işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Erdem, şöyle devam etti: "Yine IŞİD’in ortaya çıkmasıyla Kobani’den gelen Suriye vatandaşlarını da yine biz ağırlamaya devam ediyoruz. Bir takım insanlar bunları yanlış yerlere kanalize ediyor. Özellikle Kobani’deki Kürtleri burada misafir ediyoruz. Teşekkür etmesi gereken bir kesim ise sokakları harekete geçirerek bunu siyasi ranta çevirmeye çalışıyor. Yeni Türkiye’nin olmazsa olmazlarından biri çözüm sürecinin mutlaka hedefine ulaştırılmasıdır. Çözüm sürecinden rahatsız olan kesimleri hepimiz biliyoruz. Süreci sabote etmek için bir takım eylemleri görüyoruz ama buna rağmen bugüne kadar geldi."

    "ÇÖZÜMDEN YANA DEĞİLLER"

    HDP’nin tezkereye karşı çıkmasını eleştiren Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meclis açılır açılmaz, tezkereyi geçirdik ama bugün sokakları harekete geçiren HDP, tezkereye red oyu verdi."

    "Siz bir taraftan ‘Kobani’ye müdahale edin’ diyorsunuz. Diğer taraftan tezkereye tavır alıyorsunuz. Bu samimiyetsizlik değil mi?" diye soran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, "Daha önce partilerinin kapatılmasından şikayet ediyorlardı. Belli ki onlar sorunlardan nemalanıyorlar. Nerede sorun varsa onu istismar ederek büyüyorsunuz. Türkiye’ye teşekkür edilmesi lazım. Kobani'dekiler nereye geliyor."

    "BU KONUŞMALAR DENSİZLİK"

    Bir soru üzerine HDP’lilerin Kobani’yle ilgili olarak "Kobani düşerse Ankara düşer", "Kobani düşerse çözüm süreci biter" şeklindeki konuşmalarını değerlendiren Ekrem Erdem, HDP’yi çözümden yana olmamakla suçlayarak şu ifadeleri kullandı: "Bu konuşmalar densizlik. Siyasi parti değil de terör örgütü ağzıyla konuşursanız; sizin Türk siyasi hayatında başarılı olma şansınız yok. ‘Artık Türkiye partisiyiz’ diye yola çıktılar ve isimlerini değiştirdiler. Bu tür konuşmalar ve zaman zaman da askerimize taş atmalar, bunu yapan milletvekilleri de var. Bunların yaptığı kabul edilebilir şeyler değil. Onlar düşünüyor, öyle yapıyor diye çözüm sürecinden vazgeçecek değiliz. En önemlisi bölge halkının çözüm sürecine desteği yüzde 90’larda. Burada sağduyu er geç hakim olacaktır. Bu yaptıkları sorumsuzca açıklamalar, onlara gelecekte mahcup edecek diye düşünüyorum. Bu konuşmalardan dolayı bazı siyasilerin derdest edildi ancak yararlı olmadığını gördük. Bunlara en büyük cezayı verecek olan halkımızdır. Yer yer halkın tepkisini alıyorlar." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.